Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός αναβατών ενδιαφέρεται να μεταβεί από τις μοτοσυκλέτες αερίου στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η μελέτη ρώτησε 632 αναβάτες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και αυτός ο αριθμός δεν είναι πολύ μεγάλος, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ένα αρκετά μεγάλο δείγμα αναβατών σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε από την BikeSure, διαπίστωσε ότι από τους 632 αναβάτες, το 46,7% ήθελε πραγματικά να κατέχει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ή σκούτερ και ότι το 3,6% είχε ήδη μια/ένα. Συνολικά, το 50,3% των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται για τη μετάβαση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η ηλικία συσχετίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το ενδιαφέρον των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Οι ηλικιωμένοι αναβάτες είχαν λιγότερες πιθανότητες στο να προτιμήσουν τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, με μόνο το 32% των αναβατών άνω των 65 να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Οι αναβάτες ηλικίας 55-64 ετών παρουσίασαν ελαφρώς υψηλότερο ενδιαφέρον με ποσοστό 41%. Το υψηλότερο ενδιαφέρον με ποσοστό 58% προήλθε από τους αναβάτες κάτω των 25 ετών.

Χρήσιμη πληροφορία: Η Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Η έρευνα διερεύνησε επίσης ποιες πτυχές των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ήταν πιο ελκυστικές για τους αναβάτες, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στο παρακάτω screenshot.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αναβάτες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την απόδοση και τα οικονομικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και λιγότερο για τα περιβαλλοντικά τους οφέλη.

Οι αναβάτες ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τα κέρδη απόδοσης, όπως η άμεση ροπή που παρέχεται από τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από τις μοτοσυκλέτες με φυσικό αέριο είχε επίσης ενδιαφέρον για πολλούς αναβάτες. Τέλος, πολύ λίγοι αναβάτες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα όπως το χαμηλότερο βάρος, ο λιγότερος θόρυβος και η λιγότερη ρύπανση.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Εξόρυξη για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων VS οχήματα με φυσικό αέριο

Είναι ενδιαφέρον ότι η ηλικία έπαιξε επίσης ρόλο στο πόσο αναζητούν οι αναβάτες τα κέρδη απόδοσης των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Ενώ το 84,9% των αναβατών κάτω των 25 ετών εξέφρασε ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα ροπής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο (52%) στους αναβάτες ηλικίας 55-64 ετών.

Αυτό δείχνει ακόμη ότι ενώ οι περισσότεροι οδηγοί ηλικίας 55-64 ετών δεν ενδιαφέρονται για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, εξακολουθούν να βρίσκουν ενδιαφέροντα τα πλεονεκτήματα απόδοσης.

Χρήσιμη πληροφορία για την Ευρώπη: Ηλεκτροπαραγωγή στη Ευρώπη: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα

Η μελέτη διερεύνησε επίσης τους λόγους που έχουν εμποδίσει τους αναβάτες στο να μεταβούν στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μέχρι στιγμής, με τα αποτελέσματα να φαίνονται παρακάτω.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν στο δρόμο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται πολύ γρήγορα.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co