Το σαββατοκύριακο εκρήχθηκε ένα ηφαίστειο που ονομάζεται Fagradalsfjall, κοντά στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας Reykjavik. Είναι μια έκρηξη που οι Ισλανδοί περίμεναν για αρκετές εβδομάδες και, ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το υφαίστειο της Ισλανδίας εκρήγνυται μέσα σε 800 χρόνια. Μετά την έκρηξη, απελευθερώθηκε απίστευτο υλικό από το ηφαίστειο, καθώς και λάβα που εκτοξεύθηκε από αυτό. Τα αποτελέσματα είναι τρομερά εντυπωσιακά.

Δείτε επίσης: UK: Πειραματικό σύστημα παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone

Στο παρακάτω link δείτε τα πλάνα που τράβηξε ο Bjorn Steinbekk με ένα drone – είναι ίσως το καλύτερο υλικό που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής καθώς είναι από πολύ κοντά.

https://www.mbl.is/frettir/sjonvarp/218438/

Έχει δημιουργηθεί επίσης livestream για να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το ηφαίστειο μέσω του διαδικτύου. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να μεταδίδει.

Οι εικόνες που μεταδίδονται το βράδυ από το ηφαίστειο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένα δεύτερο livestream

, από πολύ πιο μακριά.

Δείτε επίσης: Η Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Για όσους από εσάς θέλουν μόνο τις καλύτερες στιγμές, το παρακάτω timelapse βίντεο είναι υπέροχο.

Το νυχτερινό timelapse είναι ακόμα πιο συναρπαστικό…

Δείτε επίσης: Εργοστάσιο Fremont: Η γιγαντιαία μηχανή σφράγισης της Tesla έπιασε φωτιά

Τέλος, δείτε εδώ κάποιες εικόνες που έχουν τραβηχτεί από πάρα πολύ κοντά και δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει στο ηφαίστειο.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com