Σύμφωνα με πηγές, η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του Discord, σε τιμή που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής ο τεχνολογικός κολοσσός κι η εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ενώ εκπρόσωποι των δύο πλευρών δεν θέλησαν να παραθέσουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Ωστόσο, το VentureBeat ανέφερε στις 22 Μαρτίου ότι το Discord συμμετείχε σε συζητήσεις με διάφορους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται κι η Microsoft.

Δείτε ακόμη: Το νέο Hog ransomware αποκρυπτογραφεί αρχεία θυμάτων μόνο αν συνδεθούν στον Discord server του προγραμματιστή του

Satya Nadella, CEO της Microsoft

Το Discord, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, είναι γνωστό για τη δωρεάν υπηρεσία του που επιτρέπει στους gamers να επικοινωνούν μέσω βίντεο, φωνητικών κλήσεων και μηνυμάτων. Οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά την πανδημία του COVID-19 που οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις επικοινωνίας αλλά και διασκέδασης. Για παράδειγμα, πολλοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για ομάδες μελέτης, μαθήματα χορού, κλαμπ βιβλίων και άλλες virtual συγκεντρώσεις. Το Discord έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και επεξεργάζεται τα εργαλεία επικοινωνίας του ώστε να αποτελεί ένα «place to talk» και όχι απλά μια πλατφόρμα συνομιλίας που επικεντρώνεται στους gamers.

Διαβάστε επίσης: Τα 7 καλύτερα παιχνίδια της Bethesda στο Xbox Game Pass

Η Microsoft, η οποία πέρυσι προσπάθησε να αγοράσει το TikTok και πραγματοποίησε συζητήσεις για την απόκτηση του Pinterest, αγοράζει περιουσιακά στοιχεία που θα παρέχουν πρόσβαση σε μεγάλες κοινότητες χρηστών. Επιπλέον, η επιχείρηση Xbox της Microsoft επεκτείνει τη σουίτα των προνομίων συνδρομής που παρέχει ως μέρος της προσφοράς Game Pass.

Microsoft: Έτοιμη για αγορά του Discord σε τιμή που ξεπερνά τα $10 δισ.!

Ο Matthew Kanterman, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι πολύ πιθανό να ενδεχόμενο η Microsoft να αποκτήσει το Discord, δεδομένου ότι συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την επιχείρηση gaming της περισσότερο προς software και υπηρεσίες.»

Μετά την πρόσφατη αγορά της ZeniMax Media (ιδιοκτήτη της “Bethesda Softworks”, εκδότη των σειρών videogame “The Elder Scrolls” και “Doom”) που πραγματοποίησε η Microsoft στην τιμή των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η απόκτηση του Discord θα υποδήλωνε την προθυμία του τεχνολογικού γίγαντα με έδρα την Ουάσινγκτον να συνεχίσει να επενδύει στα videogames.

Microsoft: Έτοιμη να αγοράσει το Discord σε τιμή που ξεπερνά τα $10 δισ.!

Το Discord επικοινώνησε με τη Microsoft για να εκτιμήσει το ενδιαφέρον και ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, μίλησε με την εταιρεία, σύμφωνα με αναφορές. Επιπλέον, η εταιρεία συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με το Pitchbook.

Πρόταση: Το Epic Games Store προσφέρει νέες social δυνατότητες

Επίσης, πηγές αναφέρουν ότι το Discord έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με την Epic Games και την Amazon στο παρελθόν. Ωστόσο, ούτε η Epic Games ούτε η Amazon έχουν δώσει μέχρι στιγμής απάντηση σε αυτές τις φήμες.