Τον Νοέμβριο, η Apple άρχισε να κυκλοφορεί Macs με τα δικά της M1 chips και σκοπεύει να αντικαταστήσει όλα τα chips της Intel που χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια στη σειρά Mac. Αυτά τα νέα δεν είναι πολύ καλά για την Intel. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια κατά του M1 chip με πρωταγωνιστή τον Justin Long. Τώρα, όμως, η Intel λέει πως θέλει να κατασκευάσει silicon chips για την Apple.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε κακόβουλο λογισμικό που τρέχει εγγενώς στο τσιπ M1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, μοιράστηκε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Ιntel. Ένα από αυτά σχετίζεται με την ίδρυση μιας ξεχωριστής επιχείρησης “Intel Foundry Services” και την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων chip στην Αριζόνα. Στόχος της Ιntel είναι να κατασκευάζει chips για άλλες εταιρείες και να γίνει σημαντικός πάροχος τέτοιων τεχνολογιών σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Gelsinger, τα σχέδια της Intel περιλαμβάνουν και την προσέγγιση της Apple ως πελάτη. Η Intel θέλει να παράγει Apple silicon chips για χρήση σε συσκευές της Apple, εάν κι αυτή αποφασίσει πράγματι να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της Ιntel.

Δείτε επίσης: Intel: Οι desktop CPUs 11ης γενιάς θα “κλέψουν” τους gamers από την AMD;

Αυτήν τη στιγμή, η Apple βασίζεται στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) για την παραγωγή όλων των A-series και Apple silicon chips

που χρησιμοποιούνται σε iPhone, iPad, Mac και άλλες συσκευές. Η TSMC είναι ο μοναδικός προμηθευτής της Apple. Ο Gelsinger ελπίζει ότι η Apple και η Intel ίσως καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Apple να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Δείτε επίσης: Apple: Αναπτύσσει «ενισχυμένο» Touch ID κάτω από την οθόνη

Ωστόσο, εάν η Intel θέλει πραγματικά να προσελκύσει την Apple και να κλείσει μια συμφωνία μαζί της για την παροχή chips, οι διαφημιστικές καμπάνιες κατά του M1 chip, θα πρέπει να σταματήσουν. Η Ιntel προσέλαβε τον πρώην “I’m a Mac” ηθοποιό Justin Long για να δημιουργήσει μια σειρά διαφημίσεων που συγκρίνουν τα M1‌ Macs με τα Intel PCs. Φυσικά, οι διαφημίσεις δείχνουν την υπεροχή των Intel PCs.

Οι διαφημίσεις της Intel προωθούν την ευελιξία των PC laptops και ισχυρίζονται ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί Mac για gaming. Επίσης, αναφέρονται στις περιορισμένες θύρες των Mac.

Η διαφημιστική εκστρατεία της Ιntel κατά των M1 Mac γίνεται τόσο στο Twitter όσο και ένα site που συγκρίνει PCs και Mac.

Πηγή: MacRumors