Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, δεν χάνει χρόνο για να βελτιώσει τις engineering δυνατότητες της εταιρείας. Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ανακοίνωσε τη στρατηγική της εταιρείας “IDM 2.0”, η οποία ξεκινά με μια επένδυση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εργοστάσια στην Αριζόνα. Αυτό θα καταστήσει την Intel ως μια ισχυρότερη δύναμη στην επιχείρηση κατασκευής chip, τόσο όσον αφορά την κατασκευή του δικού της hardware, όσο και των τσιπ για τους συνεργάτες. Επιπλέον, ο Gelsinger αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός του πρώτου chip7nm της εταιρείας που ονομάζεται Meteor Lake και έχει καθυστερήσει πάρα πολύ θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους. Αυτό το CPU δεν θα λανσαριστεί έως το 2023 αλλά ένα χρόνο αργότερα από ό, τι είχε αναφέρει η εταιρεία.

«Η Intel είναι η μόνη εταιρεία με το βάθος και το εύρος του software, του πυριτίου και των πλατφορμών, των συσκευασιών και των διαδικασιών με τους κατασκευαστές σε κλίμακα μεγάλης κλίμακας που μπορούν να εξαρτώνται από τις καινοτομίες της επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Gelsinger σε μια ανάρτηση. «Το IDM 2.0 είναι μια κομψή στρατηγική που μπορεί να προσφέρει μόνο η Intel – και είναι μια φόρμουλα που κερδίζει.»

Δείτε επίσης: Intel: Μετά τις καμπάνιες κατά του M1 chip, λέει πως θέλει να φτιάξει Apple silicon chips

Ο Gelsinger ξεκίνησε την παρουσίασή του αναγνωρίζοντας τους αγώνες της Intel με την παραγωγή του τσιπ 7nm. Προχωρώντας προς τα μπροστά, λέει ότι η Ιntel σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ακραία υπεριώδη λιθογραφία (EUV) σε μια επανασχεδιασμένη διαδικασία παραγωγής. Όμως, ενώ η εταιρεία επενδύει περισσότερα στα δικά της εργοστάσια κατασκευής, θα χρειαστεί και κάποια βοήθεια για να κατασκευάσει τα τσιπ 7nm, Meteor Lake και Granite Rapids για κέντρα δεδομένων. Σκεφτείτε το σαν μια προσωρινή λύση: Η Intel δεν μπορεί να ωθήσει την παραγωγή πάρα πολύ μέχρι να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις της, οπότε ζητά λίγη βοήθεια.

Δείτε επίσης: Η Intel συνεργάζεται με την Deci για να επιταχύνει το machine learning στα τσιπ της

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γίνει μια γιγαντιαία εταιρεία κατασκευής, η εταιρεία λανσάρει ένα νέο τμήμα που ονομάζεται Intel Foundry Services. Ο Gelsinger ανέφερε ότι η Ιntel συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Cisco, IBM και Microsoft. Όταν ρωτήθηκε πώς η Intel σκοπεύει να εξισορροπήσει τις δεσμεύσεις με τους συνεργάτες, παρόλο που είχε πρόβλημα να αναλάβει τις δικές της δεσμεύσεις παραγωγής, ο Gelsinger σημείωσε ότι το IFS θα λειτουργεί ως δική του επιχειρηματική μονάδα και ότι η Intel στοχεύει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους συνεργάτες της.

Μάθετε επίσης: Η Intel διόρθωσε σφάλματα στους drivers Wi-Fi και Wireless Bluetooth

“Η Intel επέστρεψε”, είπε ο Gelsinger. “Η παλιά Intel είναι τώρα η νέα Intel καθώς προσβλέπουμε στο μέλλον.”

Πηγή πληροφοριών: engadget.com