Το Slack πρόσθεσε τη νέα δυνατότητα «Slack Connect» που σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε άμεσα μηνύματα (DMs) ή να δημιουργείτε κοινόχρηστα κανάλια με άτομα που εργάζονται εκτός της εταιρείας σας. Η εταιρεία ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση τα ακόλουθα: «Το Slack Connect είναι ένας νέος τρόπος να προωθούν οι οργανισμοί τις επιχειρήσεις τους και να επικοινωνούν με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους πωλητές τους, τόσο γρήγορα και εύκολα όσο αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους τους στην πλατφόρμα».

Διαβάστε επίσης: Slack: Πως να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες προφίλ από τα DM σας

Πώς λειτουργεί το Slack Connect;
Όταν συνδέεστε στο Slack, βλέπετε τη νέα ενότητα «Slack Connect» στο sidebar, που όταν πατηθεί, θα εμφανίσει μια οθόνη όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κοινόχρηστο κανάλι ή να ανταλλάξετε DMs με εξωτερικούς χρήστες. Όπως συμβαίνει και σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, για να στείλετε DMs, πρώτα στέλνετε μια πρόσκληση σε άλλον χρήστη μέσω της διεύθυνσης email σας. Εάν ο χρήστης αποδεχτεί την πρόσκληση, θα εμφανιστεί ένα νέο chat, που σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί του.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Slack Connect”

Δείτε ακόμη: 24 ώρες χωρίς social media, email, videogames: Challenge των 2,400 $

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ενοχλητικό ή και επικίνδυνο. Το Slack Connect ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους ασφαλείας, καθώς μπορεί να γίνει κατάχρησή του από spammers, «επιθετικούς» marketers, ακόμη και χάκερς που θα επιχειρήσουν να σας εξαπατήσουν και να σας παρασύρουν να αποκαλύψετε εταιρικά μυστικά.

Το Slack σάς προσφέρει πολλές επιλογές διαμόρφωσης και μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο όνομα της εταιρείας σας στην εφαρμογή, μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις και διαχείριση”

και, στη συνέχεια στο “Ρυθμίσεις Workspace”.
Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Slack Connect”

Από εδώ, επιλέξτε την καρτέλα “Άδειες”.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Slack Connect”

Τώρα θα μπορείτε είτε να διαμορφώσετε το Slack Connect για κανάλια κάνοντας uncheck την επιλογή “Ενεργοποίηση νέων κοινόχρηστων καναλιών”, για απενεργοποίηση ολόκληρου του περιεχομένου, ή αλλάζοντας την προεπιλογή από “Όλοι” σε κάτι πιο περιοριστικό. Σαφώς πρόκειται για μία λειτουργία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σωστά, ωστόσο είναι καλύτερα να αφήνετε τους διαχειριστές να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την κοινή χρήση καναλιών με άλλους οργανισμούς.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Slack Cοnnect”

Πρόταση: Microsoft: «Προσοχή! Phishing επιθέσεις παρακάμπτουν email gateways»

Κάντε scroll down και στη συνέχεια uncheck το “Ενεργοποίηση μεταφόρτωσης και κοινής χρήσης αρχείων” ώστε να μην επιτρέπεται η κοινή χρήση αρχείων με άλλες εταιρείες.

Στη συνέχεια, κάντε uncheck το “Ενεργοποίηση Slack Connect για DMs” για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αποστολής ή λήψης μηνυμάτων από άτομα εκτός της εταιρείας σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Slack Cοnnect”

Μπορείτε επίσης να αφήσετε το Slack Connect για άμεσα μηνύματα ενεργοποιημένο, αλλά να επιτρέπετε στους διαχειριστές να το χρησιμοποιούν μόνο αν το θέλετε. Ωστόσο, αυτό πιθανώς αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος της δυνατότητας.