Το Parler, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται κατά βάση από δεξιούς και συντηρητικούς, είναι τώρα αντιμέτωπο με τα παράπονα των ίδιων του των χρηστών.

Δείτε επίσης: Νέο πλήγμα για Parler: Η Apple αρνείται την επιστροφή του στο App Store

Ρarler: Εξηγεί στους θυμωμένους χρήστες γιατί συνεργάστηκε με το FBI

Λίγο μετά την ακρόαση των CEOs των Facebook, Google και Twitter στο Κογκρέσο, το Parler κατηγόρησε (μέσω επιστολής) τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ότι προσπαθούσαν να αποδιοργανώσουν το δεξιό κοινωνικό δίκτυο για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τους δικούς τους ρόλους σε αυτό που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, όταν υποστηρικτές του τότε Προέδρου Donald Trump εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο. Το Parler ζήτησε, επίσης, έρευνα για συμμαχία μεταξύ των μεγάλων εταιρειών και για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Δείτε επίσης: Το Parler επιστρέφει στο Διαδίκτυο μετά από απουσία ενός μήνα

Στην επιστολή, το Ρarler αναφέρει ότι η εταιρεία “ανέφερε βίαιο περιεχόμενο από την πλατφόρμα του Parler πάνω από 50 φορές, πριν από τις 6 Ιανουαρίου” καθώς και “συγκεκριμένα threads βίας” σχετικά με τα γεγονότα που προγραμματίζονταν για το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Parler να κατηγορήσει το Facebook και άλλες εταιρείες, στράφηκε εναντίον του.

Σύντομα, πολλοί χρήστες του Parler άρχισαν να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι “δίνει στις αρχές” τα μέλη του site.

ΑΡΑ, ΤΟ PARLER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ FAKEBOOK ΚΑΙ TWITTER …..;”  έγραψε ένας χρήστης. “Αυτό ΔΕΝ αποτελεί παράδειγμα πλατφόρμας που προωθεί τον ελεύθερο λόγο. Το Parler είναι απάτη“, είπε κάποιος άλλος.

Ρarler: Εξηγεί στους θυμωμένους χρήστες γιατί συνεργάστηκε με το FBI

Η αντίδραση στην είδηση ότι το Parler “συνενώθηκε” με το FBI για να αναφέρει βίαιο περιεχόμενο, ήταν τόσο έντονη που η πλατφόρμα αναγκάστηκε να δημοσιεύσει μια δήλωση που απευθύνεται στους θυμωμένους χρήστες.

Δείτε επίσης: FBI: Καλείται να ερευνήσει το Parler σχετικά με την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ορισμένοι χρήστες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την πρακτική της παραπομπής βίαιου περιεχομένου στις αρχές επιβολής του νόμου“, αναφέρει το Parler. “Το First Amendment δεν προστατεύει το λόγο που υποκινεί βία, ούτε τον σχεδιασμό βίαιων πράξεων. Αυτό το περιεχόμενο παραβιάζει τους Όρους του Parler. Το βίαιο περιεχόμενο που κοινοποιήθηκε στις αρχές επιβολής του νόμου είχε κυκλοφορήσει δημόσια και γνωστοποιήθηκε κυρίως μέσω αναφοράς χρηστών. Από τη στιγμή που είναι δημόσια ανάρτηση, μπορεί να φτάσει στα χέρια των αρχών από οποιονδήποτε. Το Parler παραμένει σταθερό στην προστασία του δικαιώματός σας για ελευθερία του λόγου“, λέει η πλατφόρμα.

Ωστόσο, αυτός ο τύπος ομιλίας που λέει το Ρarler ότι παραβιάζει τους κανόνες του είναι ο ίδιος τύπος ομιλίας που καταδικάζουν και το Facebook, το Twitter και το YouTube. Υποτίθεται ότι το Parler είναι μια πλατφόρμα που διαφέρει από τις άλλες και υπόσχεται ελευθερία λόγου.

Ενώ υπήρξαν κάποιοι που υποστήριξαν αυτή την εξήγηση του Parler, ορισμένοι από τους χρήστες τους εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους.

Ρarler: Εξηγεί στους θυμωμένους χρήστες γιατί συνεργάστηκε με το FBI

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Εταιρείες, όπως η Apple, η Google και η Amazon κατάργησαν το Parler από τα καταστήματα εφαρμογών και τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, μερικοί από τους ισχυρισμούς του Parler στην επιστολή του προς το Κογκρέσο είναι αληθινοί. Για παράδειγμα, το Facebook έχει αναφερθεί σε δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Όμως, το Ρarler έχει μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών σε σύγκριση με το Facebook, οπότε η εποπτεία του περιεχομένου είναι πιο εύκολη και πρέπει να γίνεται. Αυτός ήταν και ο λόγος που αφαιρέθηκε η πλατφόρμα από τις μεγάλες εταιρείες. Το γεγονός ότι δεν φρόντισε να ελέγξει το περιεχόμενο ώστε να μην παραβιάζει τους κανόνες.

Πηγή: Mashable