Η Apple ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι το 81% των iPhone που παρουσιάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια χρησιμοποιούν ήδη το iOS 14, το οποίο είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά της εταιρείας. Τώρα η εταιρεία αναλύσεων Mixpanel λέει ότι η υιοθέτηση του iΟS 14 μεταξύ των χρηστών iPhone και iPad έχει ήδη ξεπεράσει το 90%.

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από το Mixpanel, το 90,45% των χρηστών iOS έχουν ήδη εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό, δεδομένου ότι το iΟS 14 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, λιγότερο από επτά μήνες πριν. Μόνο το 5,07% των χρηστών χρησιμοποιούν το iOS 13, ενώ το 4,48% των χρηστών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το iOS 12 ή παλαιότερες εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Δείτε πώς λειτουργεί η επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας στο iOS 14.5

Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει αυτούς τους αριθμούς, αλλά τα αποτελέσματα δεν μας προκαλούν έκπληξη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Apple Developer, το 80% όλων των συσκευών iOS είχαν ήδη τρέξει το iOS 14 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2021. Για άλλη μια φορά, η Apple ξεχωρίζει με το να μπορεί να προσφέρει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις συστήματος στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών της, κάτι που ο ανταγωνισμός δυσκολεύεται ακόμα να κάνει.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το public beta 5 του iOS 14.5! Τι αλλαγές φέρνει;

Τον Σεπτέμβριο, η αρχική υιοθέτηση του iΟS 14 ξεπέρασε με γρήγορους ρυθμούς τα ποσοστά του iOS 13 κατά την ίδια περίοδο που οι χρήστες ενθουσιάστηκαν για να λάβουν τις νέες δυνατότητες. Το iOS 14 παρουσίασε widget αρχικής οθόνης, λειτουργία picture-in-picture για χρήστες iPhone, βιβλιοθήκη εφαρμογών, συμπαγές UI για κλήσεις και Siri, νέες δυνατότητες iMessage, ενσωματωμένος μεταφραστής, Spatial Audio για AirPods και άλλα.

Δείτε επίσης: iOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να ακούσετε μουσική

Αυτήν τη στιγμή, η Apple εργάζεται στο iOS 14.5 – το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε developers και σε δημόσιους χρήστες beta. Αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι ακόμα αβέβαιη, η Apple λέει ότι η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλους κάποια στιγμή την άνοιξη.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com