Εάν έχετε χάσει το iPhone ή το Apple Watch σας, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε remotely όλες τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας από τη συσκευή. Παρόλο που το Apple Pay feature προστατεύεται με το Touch ID και τον προκαθορισμένο κωδικό πρόσβασής σας, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για κάποιον να ξοδέψει τα χρήματά σας, υπάρχει ακόμα ένας μικρός κίνδυνος να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά.

Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Apple Pay σε συσκευές Apple που έχουν κλαπεί ή χαθεί. Πώς μπορείτε όμως να το κάνετε αυτό;

Διαβάστε επίσης: Η Apple παρουσίασε την νέα εφαρμογή Find My Certification Asst

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε τον λόγο που πρέπει να απενεργοποιήσετε το Apple Pay
Η Apple δεσμεύεται για το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, και το ίδιο ισχύει και για το Apple Pay feature. Το Apple Pay είναι ένας ασφαλής τρόπος πραγματοποίησης πληρωμών, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε χωρίς τον κωδικό πρόσβασης, το Touch ID ή το βιομετρικό Face ID. Επιπλέον, οι πλήρεις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας δεν αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας. Όμως, επειδή οι χάκερς μπορεί να βρουν έναν τρόπο να «τρυπώσουν» στη συσκευή σας και στο Apple Pay, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε αυτό το feature για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά σας. Ευτυχώς, η Apple κατέστησε δυνατή την αφαίρεση όλων των στοιχείων πιστωτικής κάρτας και την απενεργοποίηση του Apple Pay απομακρυσμένα.

Χάσατε το iPhone ή το Apple Watch σας; Απενεργοποιήστε remotely το Apple Pay

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

Δείτε ακόμη: Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID στο iPhone σας

Χρησιμοποιήστε το Find My app για να απενεργοποιήσετε το Apple Pay

Εάν έχετε συνδέσει άλλες συσκευές της Apple στο Find My app, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε το Apple Pay σε συσκευή που έχει κλαπεί ή χαθεί. Να τί πρέπει να κάνετε:

  • Ανοίξτε το Find My app.
  • Πατήστε στη χαμένη συσκευή και μετακινηθείτε προς τα κάτω, αναζητώντας το Mark As Lost. Πατήστε Ενεργοποίηση που βρίσκεται κάτω από αυτό.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Συνέχεια για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.
  • Δημιουργήστε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε την κλεμμένη συσκευή. Εισάγετέ τον άλλη μια φορά για επιβεβαίωση. Στη συνέχεια, πατήστε Ενεργοποίηση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε άλλη συσκευή Apple, μπορείτε να μεταβείτε στο iCloud.com/find, να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Apple ID σας και να ενεργοποιήσετε το Lost Mode από εκεί.
  • Αφού το κάνετε αυτό, όλες οι κάρτες που έχουν προστεθεί στο Apple Pay σε αυτήν τη συσκευή θα αφαιρεθούν. Και μην ανησυχείτε, θα μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τις “φυσικές” κάρτες. Όταν βρείτε τη χαμένη συσκευή, εισάγετε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε και το Apple Pay θα ενεργοποιηθεί ξανά αυτόματα.
Χάσατε το iPhone ή το Apple Watch σας; Απενεργοποιήστε remotely το Apple Pay

Χρησιμοποιήστε το Apple ID website για να διαγράψετε τα στοιχεία της κάρτας σας

Αυτή η επιλογή είναι ιδανική αν θέλετε να αφαιρέσετε τις πιστωτικές σας κάρτες από μια συγκεκριμένη συσκευή χωρίς να ενεργοποιήσετε το Lost Mode. Απλώς ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μεταβείτε στο appleid.apple.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, προβάλετε τη σελίδα του λογαριασμού σας Apple ID.
  • Κάντε scroll down για να δείτε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας Apple ID.
  • Κάντε κλικ στη συσκευή από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε τις πιστωτικές σας κάρτες.
  • Κάντε κλικ στο Κατάργηση κάρτας.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ρωτά αν είστε σίγουροι για αυτήν την απόφαση. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση για επιβεβαίωση.

Αφού το κάνετε αυτό, θα δείτε το Κατάργηση σε εκκρεμότητα κάτω από την επιλεγμένη πιστωτική κάρτα. Σε λίγα λεπτά, η πιστωτική κάρτα θα εξαφανιστεί από τη συσκευή σας. Όταν ξανά βρείτε το iPhone ή το Apple Watch, θα πρέπει να εισάγετε ξανά όλα τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Πρόταση: WatchOS 7.4: Οι 2 νέες δυνατότητες του Apple Watch που θα αγαπήσετε!

Χάσατε το iPhone ή το Apple Watch σας; Απενεργοποιήστε remotely το Apple Pay

Προστατέψτε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας

Και οι δύο μέθοδοι είναι πολύ καλές επιλογές για να αποτρέψετε οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί το Apple Pay feature της συσκευής σας. Το να επισημάνετε τη συσκευή σας ως χαμένη ή να αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας από τη συσκευή, είναι εξαιρετικοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι κανένας άλλος δεν χρησιμοποιεί τα στοιχεία της Apple Pay για δικούς του σκοπούς. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη λογαριασμό Apple ID, τότε σίγουρα θα πρέπει να το κάνετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την απομακρυσμένη αφαίρεση στοιχείων πιστωτικής κάρτας από τη συσκευή σας, αλλά και για ένα ευρύ φάσμα σκοπών, όπως η λήψη μουσικής, η πραγματοποίηση κλήσεων FaceTime, η χρήση του iCloud και πολλά άλλα.

Πηγή πληροφοριών: makeuseof.com