Η Microsoft υπενθύμισε στους χρήστες ότι τα Windows 10, έκδοση 1909 (επίσης γνωστή ως November 2019 Update), θα φτάσουν στο τέλος της υπηρεσίας τον επόμενο μήνα, τον Μάιο του 2021.

Η Redmond σταματά να παρέχει τεχνική υποστήριξη και να διορθώνει τα σφάλματα στα προσφάτως ανακαλυφθέντα προβλήματα και ευπάθειες για προϊόντα που φτάνουν στο τέλος της υποστήριξής τους.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι χρήστες εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τα Windows 10

Συνιστάται στους πελάτες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν software που δεν υποστηρίζεται να κάνουν αναβάθμιση στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εγκατάστασης ή cloud το συντομότερο δυνατό για να διατηρήσουν τα συστήματά τους ασφαλή από επιθέσεις.

Οι εκδόσεις των Windows 10 που δεν θα υποστηρίζονται από τον Μάιο

Η εταιρεία λέει ότι αυτό το τέλος της προθεσμίας υποστήριξης ισχύει για όλες τις εκδόσεις των Windows 10 1903 σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Το τελευταίο Windows 10 update προκαλεί BSOD κατά την εκτύπωση

Δείτε παρακάτω όλες τις εκδόσεις των Windows 10 που θα φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης τους τον επόμενο μήνα, στις 11 Μαΐου 2021:

  • Windows 10, έκδοση 1909: Home, Pro, Pro για Workstations και Pro Education και Windows Server, έκδοση 1909, όλες οι εκδόσεις
  • Windows 10, έκδοση 1809: όλες οι εκδόσεις εκτός από τις εκδόσεις LTSC
  • Windows 10, έκδοση 1803 και Windows Server, έκδοση 1803: όλες οι εκδόσεις

Οι εκδόσεις Education and Enterprise των Windows 10 1909 θα φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης τους τον επόμενο χρόνο, στις 11 Μαΐου 2022.

Δείτε επίσης: Πως τα Windows 10 δεν θα απενεργοποιούν την οθόνη σας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης της υπηρεσίας για υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 είναι διαθέσιμες στις συχνές ερωτήσεις για την εξυπηρέτηση των Windows 10, στις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον κύκλο ζωής των Windows και στο εργαλείο αναζήτησης της πολιτικής κύκλου ζωής της Microsoft.

Η Redmond παρέχει επίσης μια λίστα με όλα τα προϊόντα που δεν θα υποστηρίζονται πια ή που θα αποσυρθούν το 2021.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com