Η πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Discord, κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους περιορισμούς της όσον αφορά στο περιεχόμενο για ενήλικες. Ανάμεσα στα μέτρα που έχει λάβει είναι και οι νέες πύλες ηλικίας στους διακομιστές NSFW και η απαγόρευση πρόσβασης σε αυτούς τους διακομιστές από συσκευές iOS.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν για το iOS 15;

Ολόκληροι διακομιστές μπορούν πλέον να επισημανθούν ως NSFW, εάν η κοινότητά τους «οργανώνεται γύρω από θέματα NSFW ή εάν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του διακομιστή είναι για άτομα 18+.» Αυτή η ετικέτα θα είναι μια απαίτηση που θα έχει η εφαρμογή εξ αρχής και το Discord θα επισημάνει προληπτικά τους διακομιστές ως NSFW, εάν δεν αυτοπροσδιορίζονται. Το Discord στο παρελθόν επέτρεπε σε μεμονωμένα κανάλια να επισημανθούν ως NSFW και να έχουν περιορισμό ηλικίας.

Δείτε ακόμα: Διακομιστές Plex Media χρησιμοποιούνται για επιθέσεις DDoS

Η επισήμανση ως NSFW πετυχαίνει δύο πράγματα. Αρχικά, εμποδίζει οποιοδήποτε άτομο κάτω των 18 ετών να συμμετέχει. Όμως, ο μεγαλύτερος περιορισμός είναι ότι εμποδίζει την πρόσβαση των διακομιστών NSFW σε συσκευές iOS, ένας σημαντικός περιορισμός που σχεδόν σίγουρα προορίζεται να ικανοποιήσει τους αυστηρούς και συχνά σωστούς κανόνες της Apple σχετικά με το γυμνό σε υπηρεσίες που διανέμονται μέσω του App Store. Το Tumblr έχει αρχίσει να αφαιρεί το πορνό από ολόκληρη την πλατφόρμα του, για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Apple.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Η Apple δεν είναι κατά της ψηφιακής διαφήμισης, απλά ενισχύει το απόρρητο των χρηστών

Τουλάχιστον ορισμένοι χρήστες του Discord φαίνεται να είναι απογοητευμένοι από τις αλλαγές, κρίνοντας από την αντίδρασή τους στο Twitter. Αρκετοί άνθρωποι έγραψαν στους λογαριασμούς τους ότι αυτό θα τους έκανε να στραφούν σε συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android.

Ένας από τους χρήστες, δήλωσε ότι ο περιορισμός του δημιούργησε πρόβλημα αφού έπρεπε να είναι σε θέση να παρακολουθεί τον διακομιστή του όταν χρησιμοποιεί το κινητό του. Η απαγόρευση φαίνεται να αφορά ιδιαίτερα τις καλλιτεχνικές κοινότητες που περιλαμβάνουν σεξουαλικές εικόνες.