Η πανδημία του COVID-19 έχει μεγάλο αντίκτυπο στους περισσότερους ανθρώπους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρές οικονομικές επιπτώσεις. Ωστόσο, η Amazon είναι μία από τις εξαιρέσεις, καθώς είδε τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, ο γίγαντας του e-commerce δημοσίευσε στις 29 Απριλίου την έκθεση κερδών για το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2021. Αυτή η έκθεση μάς δίνει μια σαφή εικόνα για την επιτυχία που σημείωσε η Amazon κατά την πανδημία. Τα κέρδη της Amazon τριπλασιάστηκαν το Q1 του 2021, καθώς η πανδημία συνέχισε να ενισχύει τις διαδικτυακές της επιχειρήσεις λιανικής, cloud και διαφήμισης.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, η εταιρεία του Jeff Bezos (του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο) ανέφερε καθαρά έσοδα ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίωναύξηση κατά 224% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, «συνθλίβοντας» την πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street για 4,98 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη έφτασαν τα 15,79$ ανά μετοχή. Αυτό αυξάνει τα συνολικά κέρδη της πανδημίας στα 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως επισημαίνει το MarketWatch, αυτό είναι τριπλάσιο από τα έσοδα που είχε η Amazon τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η Amazon αυξάνει τους μισθούς σε πάνω από 500.000 υπαλλήλους της!

Η εταιρεία διπλασίασε επίσης τα κέρδη της από το πρώτο τρίμηνο του 2020, οπότε ανέφερε καθαρά έσοδα 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη της Amazon τριπλασιάστηκαν το Q1 του 2021!

Στελέχη της Amazon δήλωσαν ότι οι πελάτες της εταιρείας πραγματοποίησαν αγορές «σε μεγαλύτερη συχνότητα και σε περισσότερες κατηγορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης 50 εκατομμύρια Prime μέλη τον τελευταίο χρόνο, – από τα συνολικά 200 εκατομμύρια μέλη – των οποίων η ετήσια συνδρομή των 120$ σίγουρα βοηθά στο bottom line της. Η επιχείρηση cloud της, AWS, επίσης αναπτύχθηκε και οι διεθνείς λιανικές της δραστηριότητες ήταν κερδοφόρες για πρώτη φορά από το 2016.

Δείτε ακόμη: Βραβεία Oscar: Το Netflix σάρωσε και η Amazon έλαβε δύο νίκες

Σύμφωνα με μια έκθεση του Facebook και του Small Business Roundtable, το 22% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ έκλεισε τον Φεβρουάριο.

Τα κέρδη της Amazon τριπλασιάστηκαν το Q1 του 2021!

Επιπλέον, μια νέα έκθεση από το Small Business Administration των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που ήταν αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονταν, ήταν 20% χαμηλότερος τον Απρίλιο του 2020 από ό,τι τον Απρίλιο του 2019, με τους Ασιάτες, τους έγχρωμους και τους ισπανόφωνους να πλήττονται περισσότερο. Η ανοικοδόμηση είναι αργή και ο σημερινός αριθμός των αυτοαπασχολούμενων που εργάζονται, εξακολουθεί να είναι 3,6% χαμηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία.

Πρόταση: Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Η Amazon λέει συχνά ότι στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν πελάτες μέσω του marketplace της. Και πάλι, η Amazon μειώνει αυτές τις πωλήσεις ή ακόμη αντιγράφει προϊόντα ανεξάρτητων πωλητών όταν τυχαίνει να έχουν επιτυχία. Καθώς ο κόσμος επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, τα κέρδη της Amazon πιθανώς να μην «ξεφύγουν» από την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών.