Η Apple απέρριψε τη συμπερίληψη περίπου 1 εκατομμυρίου επικίνδυνων ή ευάλωτων εφαρμογών στο App Store της το 2020, στα πλαίσια των προσπαθειών της να προστατεύσει τους χρήστες από τη χειραγώγηση.

Ο κατασκευαστής iPhone ανέφερε σε σχετικό blog post ότι από αυτές τις απορρίψεις, οι 48.000 εκτελέστηκαν λόγω του γεγονότος ότι οι εφαρμογές περιείχαν κρυφές ή μη τεκμηριωμένες λειτουργίες, ενώ περισσότερες από 150.000 εφαρμογές απορρίφθηκαν επειδή αποδείχτηκε ότι ήταν spam, αντιγραφές ή παραπλανούσαν τους χρήστες με τρόπους όπως η χειραγώγησή τους, για την πραγματοποίηση αγορών.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Αγωγή κατά της Apple για υπερχρέωση 20 εκατομμυρίων καταναλωτών

Apple: Το 2020 απέρριψε τη συμπερίληψη 1 εκατομμυρίου κακόβουλων apps στο App Store της

Το 2020, η ομάδα αξιολόγησης εφαρμογών της Apple απέρριψε επίσης περισσότερες από 215.000 εφαρμογές λόγω του ότι οι προγραμματιστές είτε αναζητούσαν περισσότερα δεδομένα χρηστών από ό,τι χρειάζονταν, είτε χειρίζονταν εσφαλμένα δεδομένα χρηστών.

Ο τεχνολογικός κολοσσός πρόσθεσε ακόμη ότι κατάργησε 470.000 λογαριασμούς προγραμματιστών το 2020, ενώ απέρριψε επίσης 205.000 εγγραφές προγραμματιστών λόγω ανησυχιών για απάτη.

Επιπλέον, η Apple επεσήμανε ότι οι πρακτικές παρακολούθησής της είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθούν αυτοί οι fake λογαριασμοί προγραμματιστών λιγότερο από ένα μήνα μετά τη δημιουργία τους.

Δείτε ακόμη: AirTag hacked: Ερευνητής ασφαλείας χάκαρε το AirTag της Apple

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε τα ακόλουθα: «Δυστυχώς, μερικές φορές οι λογαριασμοί προγραμματιστών δημιουργούνται αποκλειστικά για δόλιους σκοπούς. Εάν μια παραβίαση προγραμματιστή είναι τρομερή ή επαναλαμβανόμενη, ο παραβάτης αποβάλλεται από το πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple και ο λογαριασμός του καταργείται.»

Αpple: Το 2020 απέρριψε τη συμπερίληψη 1 εκατομμυρίου κακόβουλων apps στο App Store της

Εκτελώντας αυτά τα πρωτόκολλα παρακολούθησης – μαζί με την αποτροπή χρήσης περισσότερων από 3 εκατομμυρίων κλεμμένων πιστωτικών καρτών – η Apple ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε να καταβληθούν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές δόλιες συναλλαγές στο App Store της

.

Το update του App Store της Apple έρχεται λίγο μετά την υποβολή εγγράφων σε δικαστήριο, με τα οποία αμφιβητείται η ικανότητα της εταιρείας να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών.

Σε ένα email του 2015 που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, οι διαχειριστές της Apple δήλωσαν ότι αποκάλυψαν 2.500 κακόβουλες εφαρμογές που έχουν γίνει download 203 εκατομμύρια φορές από 128 εκατομμύρια χρήστες.

Αpple Vs Epic Games

Παρόλο που άλλα email δείχνουν ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να ειδοποιήσει τους επηρεαζόμενους χρήστες για τις κακόβουλες εφαρμογές, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν παρείχαν αποδείξεις ότι πράγματι ενημέρωσαν τους χρήστες πως είχαν εγκαταστήσει malware, σύμφωνα με έκθεση του ArsTechnica.

Πρόταση: Το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την αγωγή της Epic Games κατά της Apple

Τα email υποβλήθηκαν στα πλαίσια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Epic Games. Η Epic Games άσκησε αγωγή εναντίον της Apple τον Αύγουστο του 2020, κατηγορώντας την για κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο ανταγωνισμός στις in-app διαδικασίες διανομής και πληρωμής.

Η αγωγή των ΗΠΑ είναι μία από τις πολλές που έχει καταθέσει η Epic Games κατά της Apple, με τον δημιουργό του Fortnite να επιδιώκει νομική δράση σε άλλες δικαιοδοσίες, όπως η Αυστραλία, η Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com