Τα συστήματα ασφάλειας και απορρήτου του Android έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό με την πάροδο των ετών, από ένα σύστημα permission “one size fits all” σε κάτι με περισσότερες εναλλαγές. Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο το κοινό βλέπει τις προσπάθειες απορρήτου της Apple στο iOS και τώρα η Google φημολογείται ότι θα κάνει περαιτέρω βήματα στο Android 12 για να βελτιώσει την εικόνα του απορρήτου.

Δείτε επίσης: Το Android 12 θα κυκλοφορήσει με δραματικές αλλαγές

Το τρέχον σύστημα δικαιωμάτων του Android είναι ήδη ισχυρό, επιτρέποντας στους χρήστες να παραχωρούν ή να ανακαλούν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Ταυτόχρονα, δεν είναι κάτι εύκολο να αναζητηθεί, ειδικά με τις διεσπαρμένες ρυθμίσεις του Android. Με την πρόσφατη διάθεση του App Tracking Transparency ή του ATT της Apple, οι λειτουργίες απορρήτου του Android και η θέση της Google σχετικά με το απόρρητο τίθενται φυσικά στο προσκήνιο.

Μάθετε επίσης: Android 12: Νέο search widget για το Pixel Launcher

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η Google κάνει μόνο μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη μία πλευρά, θέλει να δείξει την εικόνα μιας εταιρείας που εκτιμά το απόρρητο, αλλά από την άλλη, θέλει επίσης να είναι πιο προσεκτική λόγω του τρόπου με τον οποίο τέτοια μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα επηρεάσουν τις διαφημιστικές επιχειρήσεις, ιδίως τις δικές της.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι η Google θα παρουσιάσει νέους ελέγχους απορρήτου για το Android στη σύνοδο κορυφής Google I/O αυτήν την εβδομάδα. Αυτό θα διευκολύνει τους χρήστες να φτάσουν στις ρυθμίσεις απορρήτου των εφαρμογών που υπάρχουν ήδη, αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμες. Η XDA θεωρεί ότι αυτός είναι ο πίνακας ελέγχου απορρήτου Android 12 που είχε διαρρεύσει προηγουμένως.

Δείτε επίσης: Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες σε Android συσκευές;

Εκτός από αυτόν τον πίνακα ελέγχου, το Android 12 αναμένεται επίσης να έχει indicators όταν υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν την κάμερα ή το μικρόφωνο του τηλεφώνου, όπως ακριβώς όταν χρησιμοποιείται το GPS. Αυτοί οι indicators είναι κάτι που έχει ήδη το iOS αλλά και πάλι κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λένε.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com