Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην πλατφόρμα Wear OS. Η Google ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την επόμενη έκδοση του Wear OS σε συνεργασία με τη Samsung στο συνέδριο προγραμματιστών I/O, όπου αποκάλυψε επίσης ότι (επιτέλους!) κυκλοφορεί μια εφαρμογή YouTube Music για το λειτουργικό σύστημα. Η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία άρχισε να κλείνει την εφαρμογή Play Music τον Σεπτέμβριο υπέρ του YouTube Music, αλλά οι χρήστες του Wear OS έχασαν την πρόσβαση σε αυτήν από τις συσκευές τους αρκετές εβδομάδες νωρίτερα από αυτό.

Δείτε επίσης: YouTube: Το όνομα του καναλιού σας αλλάζει αλλά όχι το Google account

Δείτε επίσης: Η Google θα καταργήσει το YouTube TV από τις streaming συσκευές Roku;

Η Google παρείχε στους χρήστες ένα εργαλείο μεταφοράς για να μετακινήσουν τα tracks τους από την παλιά εφαρμογή στη νέα ένα μήνα πριν από την κατάργηση. Ωστόσο, «σκότωσε» την εφαρμογή Play Music προτού η αντικαταστάτρια της να είναι έτοιμη για τις μάζες.

Οι ιδιοκτήτες του Wear OS έπρεπε να περιμένουν σχεδόν οκτώ μήνες για αυτήν την ανακοίνωση, και η εφαρμογή δεν έχει ακόμη ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Google είπε μόνο ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του Apple Watch είχαν πρόσβαση σε μια εφαρμογή YouTube Music από τον Οκτώβριο του 2020, λίγο μετά την κατάργηση του Play Music.

Δείτε επίσης: James Charles demonetized: Γιατί το YouTube πήρε αυτή την απόφαση;

Όταν η εφαρμογή YouTube Music κυκλοφορήσει για το Wear OS, οι χρήστες θα μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της υπηρεσίας στα smartwatch τους. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα λήψης μουσικής στις συσκευές τους, επιτρέποντας την αναπαραγωγή χωρίς WiFi ή σύνδεση δεδομένων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com