Το Gmail ξεχωρίζει για τις έξυπνες λειτουργίες του. Ωστόσο, εάν δεν σας αρέσουν οι προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης ή αυτόματης απάντησης του Gmail, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες που προαναφέραμε.

Τι είναι το Smart Reply και το Smart Compose;

Η λειτουργία Smart Reply στο Gmail εμφανίζει τρεις γρήγορες απαντήσεις στο κάτω μέρος ενός email.

Η λειτουργία Smart Compose σάς παρέχει προγνωστικές προτάσεις κειμένου καθώς πληκτρολογείτε ένα email.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες στις ρυθμίσεις του Gmail ανά λογαριασμό και ανά συσκευή στο Gmail web client ή στην εφαρμογή για κινητά για iPhone και Android.

Δείτε επίσης: Πώς να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email στο Gmail σας

Πώς να απενεργοποιήσετε τo Smart Reply και τo Smart Compose στο Gmail για Web

Εάν χρησιμοποιείτε τον web client, οι λειτουργίες Smart Reply και Smart Compose μπορούν να απενεργοποιηθούν στις ρυθμίσεις του Gmail. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον ιστότοπο του Gmail στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Κάντε κλικ στο κουμπί των ρυθμίσεων (που μοιάζει με εικονίδιο με το γρανάζι) στην επάνω γραμμή εργαλείων και επιλέξτε “See All Settings”.

Στην καρτέλα “General”, κάντε scroll προς τα κάτω και εντοπίστε την ενότητα “Smart Compose”. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο “Writing Suggestions Off” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, κάντε scroll προς τα κάτω και εντοπίστε την ενότητα “Smart Reply”. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στο “Smart Reply Off” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Μετά από αυτό, κάντε scroll μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο κουμπί “Save Changes”.

Αυτό θα σας μεταφέρει στα εισερχόμενα του Gmail. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να απαντήσετε σε ένα email, θα διαπιστώσετε ότι το πλαίσιο Smart Reply θα έχει εξαφανιστεί και δεν θα διακόπτεται από προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης.

Δείτε επίσης: Τρόπος εμφάνισης του αριθμού των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων Gmail στο browser tab

Πώς να απενεργοποιήσετε το Smart Reply και το Smart Compose στο Gmail για iPhone και Android

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail στο smartphone ή το tablet σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες Smart Reply και Smart Compose στην κινητή συσκευή σας ξεχωριστά για κάθε λογαριασμό Gmail. Η διαδικασία είναι η ίδια και για συσκευές iPhone και Android.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Gmail στο iPhone ή στο Android smartphone. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί του μενού (τρεις παράλληλες γραμμές) στην επάνω γραμμή εργαλείων.

Κάντε scroll προς τα κάτω και πατήστε “Settings”.

Επιλέξτε τον λογαριασμό email στον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες Smart Reply και Smart Compose.

Κάντε scroll προς τα κάτω και καταργήστε την επιλογή των λειτουργιών “Smart Reply” και “Smart Compose”. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί back στην επάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη του Gmail.

Δείτε επίσης: Πως να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook Online

Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς Gmail, επαναλάβετε τη διαδικασία για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σε όλους τους λογαριασμούς σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com