Η Ericsson ενημέρωσε τους παράγοντες κινδύνου της τη Δευτέρα, με την εταιρεία να εκδίδει οκταετές ομόλογο 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε επίσης: Huawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται το 2030

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Σουηδία απαγόρευσε την Huawei και το ZTE από την κυκλοφορία 5G στη χώρα και είπε ότι οι τηλεπικοινωνίες έπρεπε να σταματήσουν τη χρήση οποιουδήποτε υπάρχοντος εξοπλισμού έως το 2024.

Λόγω αυτού, η Ericsson έχει δηλώσει ότι υπάρχει κίνδυνος «ζημιών από την κακή σχέση Σουηδίας-Κίνας» και αντιποίνων από το Πεκίνο. Σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα, η Ericsson δήλωσε ότι αναμένει ότι ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους θα γίνουν πραγματικοί.

«Ενώ η Ericsson έχει προσκληθεί σε διάφορες τρέχουσες διαδικασίες υποβολής προσφορών στην Κίνα, το τελικό αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο και η τρέχουσα εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι ο κίνδυνος να λάβει η Ericsson σημαντικά χαμηλότερο μερίδιο αγοράς από το τρέχον έχει αυξηθεί» είπε.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι αρκετές χώρες έχουν διαχωρίσει τα δίκτυα ραδιοπρόσβασης και υποστήριζαν τους «πρωταθλητές εθνικών δικτύων επικοινωνιών» αντί να επιλέξουν μία εταιρεία όπως η Ericsson.

Δείτε ακόμα: Huawei: Αγωγή εναντίον των ΗΠΑ για τον χαρακτηρισμό “εθνική απειλή”

«Η γεωπολιτική κατάσταση μπορεί να έχει συνέπειες σε ολόκληρο τον κλάδο, με αυξημένη πιθανότητα περαιτέρω διάσπασης, διαχωρισμό των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας και διαχωρισμό των παγκόσμιων προτύπων για τις κινητές τηλεπικοινωνίες

», ανέφερε.

Από την άλλη, το Reuters ανέφερε ότι ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, ώθησε την εταιρεία να ηγηθεί λογισμικού.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Huawei και η ZTE χαρακτηρίστηκαν επίσημα ως απειλές εθνικής ασφάλειας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση σε υλικό που περιέχει τεχνολογία των ΗΠΑ και απαγορεύοντας την αγορά ανταλλακτικών και εξαρτημάτων από τις Αμερικανικές εταιρείες χωρίς κυβερνητική έγκριση.

Η Huawei δήλωσε ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 16,5% σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά αυτό το αποτέλεσμα αναμενόταν μετά την πώληση της μάρκας Honor.

Δείτε επίσης: Huawei: Οι πωλήσεις στο Q1 του 2021 μειώθηκαν κατά 16,5%

«Το 2021 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά είναι επίσης η χρονιά που η μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική μας θα αρχίσει να διαμορφώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei, Eric Xu.

Για ολόκληρο το έτος, η Huawei παρουσίασε καθαρό κέρδος 64,6 δισεκατομμυρίων γιουάν, αλλά η ανάπτυξή της σε αγορές εκτός της Κίνας σταμάτησε.