Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές βίντεο 55 δευτερολέπτων, που έδειχνε ένα μωρό να δαγκώνει το δάχτυλο του αδερφού του φαίνεται ότι δε θα υπάρχει πια στο YouTube, αφού κάποιος το αγόρασε σε δημοπρασία.

Δείτε επίσης: James Charles demonetized: Γιατί το YouTube πήρε αυτή την απόφαση;

Ένας ανώνυμος πλειοδότης έδωσε 760,999 $ για το εν λόγω χαριτωμένο βιντεάκι.

Προς το παρόν το βίντεο υπάρχει ακόμα στο YouTube. Ο ιστότοπος δημοπρασιών που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Davies-Carr, που είναι πίσω από το κλιπ σημείωσε ότι «σύντομα πρόκειται να διαγραφεί». Αυτήν τη στιγμή, οποιοσδήποτε μπορεί ακόμα να κατεβάσει το βίντεο και να το απομνημονεύσει στο περιεχόμενό του. Ο ιστότοπος δημοπρασιών δηλώνει ρητά, πως “ο κορυφαίος πλειοδότης θα είναι ο μοναδικός κάτοχος NFT του Charlie Bit My Finger.” Ο μελλοντικός κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του βίντεο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Δείτε ακόμα: YouTube: Το όνομα του καναλιού σας αλλάζει αλλά όχι το Google account

Σε μια δήλωση, οι γονείς των δύο αγοριών – τώρα 15 και 17 ετών – είπαν ότι η αφαίρεση του βίντεο από το YouTube “δεν είναι το τέλος του αγαπημένου βίντεο, αλλά μάλλον μια νέα αρχή. Βοηθήσαμε το YouTube να αναπτυχθεί και να το αγκαλιάσει νωρίς. Προχωράμε τώρα στο επόμενο συναρπαστικό πράγμα.

Από τότε που δημοσιεύτηκε στο YouTube περίπου πριν από 14 χρόνια, το κλιπ συγκέντρωσε 880 εκατομμύρια προβολές, καθιστώντας το, το πιο viral βίντεο όλων των εποχών.

Όσο για το τι σκοπεύει να κάνει η οικογένεια με τα χρήματα που θα λάβει από την αγορά του, ο πατέρας είπε στο CBS σε μια συνέντευξη, ότι ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μετρητά για να στείλουν τον μεγαλύτερο αδερφό Χάρι στο πανεπιστήμιο με «ένα ωραίο μέρος για να μείνει».

Δείτε επίσης: PewDiePie: Το YouTube καταργεί βίντεο που ήταν ακατάλληλο για παιδιά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα meme έχει δημιουργήσει έσοδα με τη μορφή NFT. Τον περασμένο μήνα, η Zoë Roth (γνωστή και ως Disaster Girl) δημοπράτησε το δική της meme και έλαβε 473.000 δολάρια.

Ωστόσο πολλοί ακόμα έχουν εκμεταλλευτεί τη φήμη που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο γύρω από ένα βίντεο ή φωτογραφία τους για να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.