Αν νιώθετε ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάνετε συνεχώς ενημερώσεις στο iPhone σας, έχετε απόλυτο δίκιο. Και τώρα το iOS 14.5 έχει δώσει τη θέση του στο iOS 14.6, οπότε ήρθε η ώρα όσοι χρησιμοποιούν τις συσκευές της Apple να ξανακάνουν την ίδια διαδικασία.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το γκριζαρισμένο toggle του App Tracking Transparency

Το iOS 14.6 φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες

Αρχικά δίνεται πλέον η δυνατότητα κοινής χρήσης της κάρτας Apple με έως και πέντε άτομα (13 ετών και άνω), με δυνατότητες προσθήκης για παρακολούθηση δαπανών, διαχείριση δαπανών με προαιρετικά όρια και ελέγχους. Κάθε άτομο μπορεί να δημιουργεί επίσης πιστωτικό ιστορικό.

Για podcast, υπάρχουν πλέον επιλογές συνδρομής για κανάλια και μεμονωμένες εκπομπές.

Στο AirTag και το Find My, η Apple έχει προσθέσει μια επιλογή στη λειτουργία Lost, που επιτρέπει την προσθήκη μιας διεύθυνσης email αντί για έναν αριθμό τηλεφώνου για τα αξεσουάρ δικτύου AirTag και Find My. Άλλες ενημερώσεις που θα εμφανίζει τώρα το AirTag, είναι μερικώς καλυμμένος αριθμός τηλεφώνου όταν πληκτρολογείται με μια συσκευή με δυνατότητα NFC.

Μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε στην προσβασιμότητα επιτρέπει στους χρήστες του Voice Control να ξεκλειδώσουν το iPhone τους μετά από μια επανεκκίνηση χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους, για πρώτη φορά.

Δείτε ακόμα: Apple: Κυκλοφόρησε το iPadOS και iOS 14.6 με νέες δυνατότητες

Υπάρχει επίσης μια σειρά από διορθώσεις:

  • Το ξεκλείδωμα με το Apple Watch μπορεί να μη λειτουργούσε αφού χρησιμοποιούνταν το Lock iPhone στο Apple Watch
  • Οι υπενθυμίσεις μπορεί να εμφανίζονταν ως κενές γραμμές
  • Οι επεκτάσεις αποκλεισμού κλήσεων μπορεί να μην εμφανίζονταν στις Ρυθμίσεις
  • Οι συσκευές Bluetooth μερικές φορές αποσυνδέονταν ή έστελναν ήχο σε διαφορετική συσκευή κατά τη διάρκεια μιας ενεργής κλήσης
  • Το iPhone είχε μειωμένη απόδοση κατά την εκκίνηση

Αυτό το τελευταίο είναι ενδιαφέρον και μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την κακή απόδοση συγκριτικής αξιολόγησης για ορισμένες συσκευές που χρησιμοποιούν iOS 14.5.1.

Υπάρχουν επίσης πάνω από 30 επιδιορθώσεις ασφαλείας που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ενημέρωση και ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιούνται ενεργά από κακόβουλους παράγοντες, αυτή η ενημέρωση δεν είναι κάτι που πρέπει να καθυστερήσετε να εγκαταστήσετε για πολύ καιρό.

Δείτε επίσης: Η Apple επεκτείνει τη λειτουργία «Air Quality» του Weather app σε περισσότερες χώρες

Για να βρείτε τις ενημερώσεις μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού.

Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει οι ενημερώσεις iPadOS 14.6, watchOS 7.5, tvOS 14.6, macOS Big Sur 11.4, Safari 14.1.1, καθώς και ενημερώσεις ασφαλείας για macOS Mojave και Cataline.