Η Amazon ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου ότι εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών «Metro Goldwyn Mayer» (MGM), έναντι 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κινηματογραφικά στούντιο της MGM ιδρύθηκαν το 1924 αποτελώντας τα παλαιότερα στον κόσμο. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάλογη κίνηση της εταιρείας μετά την απόκτηση της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μια σημαντική απόκτηση της Amazon, καθώς από τώρα διαθέτει μια βιβλιοθήκη περιεχομένου που αποτελείται από περίπου 4.000 ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικών σειρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Amazon, o αντιπρόεδρος του Prime Video και του Amazon Studios, Mike Hopkins, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η MGM διαθέτει μία τεράστια λίστα με περισσότερες από 4.000 ταινίες – (“Οι δώδεκα ένορκοι”, “Βασικό ένστικτο”, “Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου”, “James Bond”, “Η εκδίκηση της ξανθιάς”, “Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού”, “Το πνεύμα του κακού”, “Οργισμένο είδωλο”, “RoboCop”, “Rocky”, “Η σιωπή των αμνών”, “Stargate”, “Θέλμα και Λουίζ”, “Tomb Raider”, “Και οι επτά ήταν υπέροχοι”, “Ο ροζ πάνθηρας”, “Υπόθεση Thomas Crown”) και πολλές άλλες – καθώς και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των “Fargo”, “The Handmaid’s Tale” και “Vikings”, που έχουν κερδίσει συνολικά περισσότερα από 180 Όσκαρ και 100 βραβεία Emmy».

Διαβάστε επίσης: Amazon: Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO στις 5 Ιουλίου!

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι πολύ συναρπαστικό και παρέχει τόσες πολλές ευκαιρίες για ιστορίες υψηλής ποιότητας».

Η εξαγορά πιθανώς να βοηθήσει την Amazon να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Prime συνδρομητές, καθώς η υπηρεσία Prime Video ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες των Netflix και Disney Plus.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Amazon αρνήθηκε να ενημερώσει σχετικά με το πότε θα κλείσει η εξαγορά της MGM, δεδομένου ότι η συμφωνία υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και άλλους συνήθεις όρους.

Η MGM ανήκει επί του παρόντος σε μια ομάδα ιδιωτικών εταιρειών, όπως τις Anchorage Capital Group, Highland Capital Management και Solus Alternative Asset Management.

Δείτε ακόμη: Απατεώνες πλαστογραφούν την Amazon σε vishing επιθέσεις!

Η πώληση της MGM πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενοποίησης του Χόλιγουντ, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες περιεχομένου τους για να ανταγωνιστούν τις Netflix και Disney.

Την απόκτηση της MGM διεκδικούσαν επίσης η Apple και η Comcast. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες απέκλεισαν τελικά το μέγεθος της επιταγής που η Amazon ήταν πρόθυμη να υπογράψει για την απόκτηση της εταιρείας.

Το 2020, η Amazon δαπάνησε για περιεχόμενο 11 δισεκατομμύρια δολάρια – από 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 – καθώς επενδύει ολοένα και περισσότερο στην απόκτηση συνδρομητών στην Prime συνδρομητική υπηρεσία της.

Πρόταση: 5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Μία άλλη δημοφιλής υπηρεσία streaming, το Netflix, ξόδεψε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Η Amazon ανταγωνίζεται την παγκόσμια υπεροχή streaming του Netflix – το οποίο έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές – και το Disney Plus, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 18 μήνες και έχει αναπτυχθεί γρήγορα μετρώντας περισσότερους από 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Οι παραδοσιακές εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι γίγαντες της Silicon Valley αγωνίζονται επίσης για να κερδίσουν συνδρομητές, καθώς οι θεατές μεταβαίνουν όλο και περισσότερο από την παραδοσιακή τηλεόραση σε υπηρεσίες streaming.