Το Google app στο iPhone ή το iPad σας διαθέτει μια δυνατότητα που μπορεί να διαβάζει δυνατά άρθρα. Είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να είναι χρήσιμο σε περιόδους που απλά δεν θέλετε να διαβάσετε.

Δείτε επίσης: Το Google Maps θα κάνει πιο εύκολες τις διαδρομές με μετρό και τρένο

Δυστυχώς, κατά τη στιγμή της σύνταξης, η δυνατότητα “Read Aloud” δεν είναι διαθέσιμη για Android smartphone ή tablet. Δεν είναι επίσης διαθέσιμο για όλους τους ιστότοπους.

Αρχικά, ανοίξτε το Google app στο iPhone ή το iPad σας. Θα σας υποδεχτεί το “Discover” feed κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Αυτά είναι τα άρθρα και οι ειδήσεις που διαβάζονται δυνατά.

Δείτε επίσης: Gmail: Αποθηκεύστε τις συνημμένες εικόνες απευθείας στο Google Photos

Πραγματοποιήστε scroll στο Discover feed και επιλέξτε ένα άρθρο για δυνατή ανάγνωση.

Εάν ο ιστότοπος υποστηρίζει τη δυνατότητα δυνατής ανάγνωσης , θα δείτε ένα εικονίδιο ενός ατόμου που μιλά στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε το.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα. Από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε “Listen Now”, “Add to Queue” ή “Cancel”.

Εάν επιλέξετε “Listen Now”, θα εμφανιστεί ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων στο κάτω μέρος της οθόνης σας και το άρθρο θα αρχίσει να παίζει δυνατά. Έχετε τη δυνατότητα γρήγορης προώθησης, αναπαραγωγής/παύσης, επαναφοράς, AirPlay και πλοήγησης στο queue. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες για περισσότερες επιλογές.

Δείτε επίσης: Το Google Feed υποστηρίζει το θεματικό σύστημα που βασίζεται στην ταπετσαρία του Android 12

Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα ανάγνωσης, να επιλέξετε τη φωνή ανάγνωσης και να μοιραστείτε το άρθρο με άλλους.

Εάν επιλέξετε “Add to Queue” από το αναδυόμενο παράθυρο, το άρθρο θα προστεθεί σε μια λίστα. Παρόμοια με ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast, τα άρθρα θα διαβαστούν δυνατά με τη σειρά.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα ανάγνωσης δυνατού ανά πάσα στιγμή, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας Home.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Read Aloud” από το μενού.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής και το queue θα εμφανιστούν ξανά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Είστε έτοιμοι! Αυτή είναι μια ωραία μικρή δυνατότητα για να διαβάσετε τις ειδήσεις σας στο Google Discover, ειδικά εάν έχετε δυσκολία να διαβάσετε κείμενο σε μια οθόνη.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com