Εάν είστε ένα από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες, γνωρίζετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα υψηλά επίπεδα γύρης. Τώρα όμως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθείτε τα ποσοστά της γύρης στην περιοχή σας και να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Δείτε επίσης: COVID-19: Σε λίγο καιρό θα κάνετε rapid test μέσω του smartphone σας

Η άνοιξη είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για άτομα με αλλεργίες. Ωστόσο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του κινητού σας, μπορείτε τώρα να ελέγχετε τα ποσοστά γύρης στην ατμόσφαιρα ώστε να προστατεύεστε καλύτερα.

«Επίπεδο γύρης» ή «Μέτρηση γύρης» είναι οι όροι που συνήθως χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την ποσότητα γύρης στον αέρα.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να μετρηθεί η ποσότητα της γύρης στον αέρα είναι με μια συσκευή που ονομάζεται “rotorod sampler“. Είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με ράβδους που είναι επικαλυμμένες με μία κολλώδη ουσία. Οι ράβδοι περιστρέφονται και συλλέγουν γύρη για ένα χρονικό διάστημα και μετά ελέγχονται.

Η μέτρηση της γύρης στη συνέχεια μετατρέπεται σε μονάδες, όπως «κόκκοι ανά κυβικό μέτρο αέρα» και στη συνέχεια δίνεται μια απλή βαθμολογία «υψηλή», «μέτρια» ή «χαμηλή». Ωστόσο ενδέχεται οι μετρήσεις να μην είναι πάντα ακριβείς.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί power του Google Assistant

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες παρακολουθούν συνήθως τα επίπεδα γύρης μαζί με το κλίμα. Πολλές από τις δημοφιλείς εφαρμογές καιρού που διατίθενται για συσκευές iPhone, iPad και Android περιλαμβάνουν κάποιο είδος αυτής της ενότητας.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή Weather Channel

, η οποία είναι διαθέσιμη για iPhone, iPad και Android, διαθέτει μια κάρτα στην κύρια οθόνη που ονομάζεται «Υγεία και δραστηριότητες». Μπορείτε να δείτε γρήγορα την τρέχουσα βαθμολογία για τον κίνδυνο αλλεργίας στην περιοχή σας και να δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες 15 ημέρες.

Για κάτι πιο επικεντρωμένο στις αλλεργίες και τη γύρη, υπάρχει η εφαρμογή “Klarify“. Είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone, iPad και Android. Δείχνει τα τρέχοντα επίπεδα γύρης και παρέχει μια πρόβλεψη. Προσδιορίζει τους τύπους γύρης και άλλων αλλεργιογόνων παραγόντων. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να παρακολουθείτε την πορεία της υγείας σας.

Δείτε επίσης: Τρόπος απόκρυψης στοιχείων ελέγχου του AirPlay από την οθόνη του iPhone

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, υπάρχουν και αρκετοί ιστότοποι για να την παρακολουθείτε. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε συντομεύσεις στην αρχική οθόνη του smartphone σας. Η σελίδα του Weather Channel περιλαμβάνει την πρόβλεψη 15 ημερών και διαφορετικούς τύπους γύρης.

Ένας άλλος σπουδαίος ιστότοπος είναι το Pollen.com. Απλώς επιλέξτε την περιοχή που θέλετε και δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα επίπεδα γύρης. Αφού βρείτε την περιοχή σας, μπορείτε να δείτε μια βαθμολογία για σήμερα, αύριο και τις επόμενες πέντε ημέρες.