Εάν ορισμένες από τις φωτογραφίες σας iPhone ή iPad έχουν λάθος προσανατολισμό, μην ανησυχείτε: Η εφαρμογή Photos περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να περιστρέφετε μια φωτογραφία κατά 90 μοίρες κάθε φορά. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Photos στο iPhone ή το iPad σας και μεταβείτε στη φωτογραφία που θέλετε να περιστρέψετε.

Προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι οι Photos θα αποθηκεύσουν τις αλλαγές περιστροφής στην αρχική σας εικόνα. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα πρωτότυπο αντίγραφο της εικόνας, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε πρώτα μια διπλή εικόνα για σκοπούς επεξεργασίας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί Share και επιλέξτε “Duplicate”.

Μόλις είστε έτοιμοι να περιστρέψετε, πατήστε το κουμπί “Edit” στην επάνω γραμμή εργαλείων για είσοδο στη λειτουργία επεξεργασίας φωτογραφιών.

Στην οθόνη επεξεργασίας εικόνας, πατήστε το κουμπί Crop στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Στο επάνω μέρος της οθόνης, πατήστε το εικονίδιο περιστροφής.

Αυτό θα περιστρέψει αμέσως την εικόνα κατά 90 μοίρες προς τα αριστερά (αριστερόστροφα).

Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί περιστροφής, περιστρέφετε ξανά την εικόνα κατά 90 μοίρες. Με τέσσερα taps, για παράδειγμα, θα επιστρέψετε στην αρχική εικόνα. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την περιστρεφόμενη εικόνα, πατήστε το κουμπί “Done” στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Η μικρογραφία της εικόνας θα ενημερωθεί στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Μπορείτε τώρα να μοιραστείτε ελεύθερα την περιστρεφόμενη εικόνα όπως θα κάνατε κανονικά και ο παραλήπτης θα τη δει με τον σωστό προσανατολισμό.

Πώς να αναιρέσετε την περιστροφή

Η επεξεργασία φωτογραφιών στην εφαρμογή Photos σε iPhone και iPad δεν είναι καταστροφική. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή τις αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει.

Εάν θέλετε να αναιρέσετε την περιστροφή, μεταβείτε στην εικόνα στην εφαρμογή Photos και πατήστε το κουμπί “Edit”.

Στην οθόνη επεξεργασίας φωτογραφιών, πατήστε το κουμπί “Revert” στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε “Revert to Original”.

Η εικόνα θα αποκατασταθεί αμέσως στο αρχικό της στάδιο και θα είναι ακριβώς όπως ήταν πριν από την περιστροφή.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com