H Intel απασφάλισε για ακόμα μία φορά εναντίον της Apple, κάνοντας μία επιθετική ανάρτηση για τις συσκευές Mac, εστιάζοντας αυτή τη φορά, στην εμπειρία παιχνιδιού που προσφέρουν.

Δείτε επίσης: Η Apple καθυστερεί το λανσάρισμα της υπηρεσίας Podcasts Subscriptions

Η Intel ανακοίνωσε χθες δύο νέους επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές της σειράς 11ης γενιάς, με ταχύτητες έως 5GHz, Intel Wi-Fi 6 / 6E και 1080p gameplay για δημοφιλείς τίτλους, σε λεπτούς σχεδιασμούς μεγάλου όγκου. Μετά την ανακοίνωση, η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κάνει μία ακόμα επίθεση εναντίον της Apple.

Σε μια συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής στρατηγικών επιδόσεων της Intel, Ryan Shrout σχετικά με τους νέους επεξεργαστές, η Intel παρουσίασε ένα επιχείρημα που ισχυρίζεται ότι η υποτιθέμενη κακή εμπειρία παιχνιδιού σε συσκευές Mac, κάνει τις συσκευές Windows που βασίζονται στην Intel ανώτερες. Η Intel χλευάζει το chip M1 της Apple και καυχιέται ότι τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια δεν εκτελούνται σε macOS.

Δείτε ακόμα: Intel: Μετά τις καμπάνιες κατά του M1 chip, λέει πως θέλει να φτιάξει Apple silicon chips

Η εταιρεία επισήμανε μια κακή εμπειρία παιχνιδιού σε Mac κατά τη χρήση εξομοιωτή ή εικονικής μηχανής, δείχνοντας ένα βίντεο του παιχνιδιού “Valheim” που δεν λειτουργεί σωστά στο Parallels σε Mac.

Η Intel απέδειξε περαιτέρω τους ισχυρισμούς της με ένα γράφημα που δείχνει ένα MacBook Pro 16 ιντσών που βασίζεται στην Intel, χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή Core i9 9980HK με AMD Radeon Pro 5600M, σε σύγκριση με έναν υπολογιστή με επεξεργαστή Core i5 11400H

με GeForce RTX 3060. Η Intel δήλωσε ότι το PC απέδωσε καλύτερα σε κάθε μια από τις επιλεγμένες δοκιμές της εταιρείας. Αυτό οδήγησε στον ισχυρισμό ότι οι υπολογιστές που βασίζονται σε Intel προσφέρουν «καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού από το 100% των φορητών υπολογιστών Mac».

Στη συνέχεια, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σημαντική αλληλεπικάλυψη μεταξύ δημιουργών και παικτών, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο μέρος της βάσης χρηστών Mac δεν είναι επαρκώς ενημερωμένο λόγω περιορισμένων επιλογών παιχνιδιού στο σύστημά τους.

Δείτε επίσης: Η Qualcomm κατασκευάζει τον ανταγωνιστή του τσιπ M1 της Apple

Η Intel φαίνεται τώρα να κάνει το gaming βασικό στήριγμα στο επιχείρημα που χρησιμοποιεί για να πείσει τους πελάτες ότι τα τσιπ της σε μηχανήματα Windows προσφέρουν μια πολύ καλύτερη επιλογή για τους καταναλωτές από τους Mac με το τσιπ της Apple.

Ο Shrout είπε ότι «η Apple έχει δηλώσει δημόσια τη μετάβαση στο δικό της τσιπ» και ότι «είναι πλέον ανταγωνιστής», δικαιολογώντας την επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ της εταιρείας.

Από το ντεμπούτο του chip ‌M1‌ της Apple, η Intel ξεκίνησε μια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ για να υποτιμήσει τον επεξεργαστή της Apple και να επαινέσει τους δικούς της επεξεργαστές.