Η Amazon ανακοίνωσε επίσημα ότι το Amazon Prime Day 2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιουνίου έως την Τρίτη 22 Ιουνίου. Συνήθως αυτό γινόταν στα μέσα Ιουλίου (εκτός από πέρυσι που αναβλήθηκε λόγω COVID-19), ωστόσο σε μια πιο πρόσφατη αναφορά κερδών, η Amazon είχε πει ότι το πολυαναμενόμενο Prime Day της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Δείτε επίσης: Τι θα κάνει η νέα υπηρεσία Amazon Sidewalk – Θα την εμπιστευτείτε;

Όπως συμβαίνει πάντα, έτσι και φέτος οι πελάτες θα μπορούν να βρουν εκπτώσεις σε πολλά προϊόντα, όπως σε ασύρματα ακουστικά, τηλεοράσεις 4K όλων των μεγεθών, βιντεοπαιχνίδια και άλλα. Μετά τη Black Friday και τη Cyber Monday, η Prime Day της Amazon έχει γίνει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για την αγορά προϊόντων σε καταπληκτικές τιμές.

Η Amazon λέει ότι το φετινό Prime Day “θα περιλαμβάνει εκατομμύρια προσφορές από κορυφαία brands και περισσότερες από ένα εκατομμύριο προσφορές από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις“. Η εταιρεία αναφέρει ότι επενδύει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Prime Day. Καθ’ όλη τη διάρκεια του event, η εταιρεία θα προβάλλει, επίσης, προσφορές στο Αmazon Live, τη streaming πλατφόρμα στην οποία τα brands και οι δημιουργοί δείχνουν διάφορα προϊόντα που πωλούνται στο Amazon.

Δείτε επίσης: Ουάσινγκτον: Αγωγή κατά της Amazon για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού

Παραδοσιακά, το Prime Day φέρνει τεράστια έσοδα στην Amazon, η οποία, παρά την τρέχουσα πανδημία, είχε μεγάλα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι third-party πωλητές κέρδισαν περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης πέρυσι, ωστόσο, η Αmazon δεν αποκάλυψε συνολικά στοιχεία πωλήσεων.

Δείτε επίσης: Απατεώνες πλαστογραφούν την Amazon σε vishing επιθέσεις!

Από τότε που ξεκίνησε (2015), η Αmazon αξιοποιεί το παγκόσμιο shopping event για να διατηρήσει τους συνδρομητές του Amazon Prime, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν τους 200 εκατομμύρια.

Το Prime Day 2021 πραγματοποιείται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών για την Amazon. Ο Andy Jassy, ​​ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Αmazon Web Services (AWS), αναμένεται να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon στις 5 Ιουλίου.

Πηγή: The Verge