Η Microsoft κυκλοφόρησε νέες φωνητικές δυνατότητες στην Cortana για Outlook που κάνουν την εφαρμογή ευκολότερη προς χρήση από ένα smartphone.

Δείτε επίσης: Πως να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook Online

Η Cortana δεν είναι κάτι τρομερό για τα Windows 10, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο παρασκήνιο, τροφοδοτώντας υπηρεσίες Microsoft 365 σε εφαρμογές σε πλατφόρμες όπως το iOS και το Android.

Τώρα οι χρήστες του Outlook με iPhone ή iPad μπορούν να βασίζονται στις φωνητικές δυνατότητες της Cortana για να προγραμματίζουν meetings, να αναζητούν email και να διαβάζουν μια απάντηση σε ένα email.

Οι χρήστες του Outlook μπορούν να κρατήσουν πατημένο το Google-like εικονίδιο με το σύμβολο συν στο iOS και, στη συνέχεια, να πατήσουν το εικονίδιο του μικροφώνου στο “Use Voice” για να πείτε στην Cortana τι να κάνει στο Outlook.

Η Microsoft ενοποιεί το Outlook για συσκευές Windows, Mac, Web, iOS και Android. Το mobile app βασίζεται στην τεχνολογία Acompli που απέκτησε πριν από μερικά χρόνια.

Χρησιμοποιεί AI για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν το σωστό αρχείο, να συνδεθούν με επαφές ή να διαχειριστούν ένα ημερολόγιο. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε, για παράδειγμα, “Πότε είναι το επόμενο Teams meeting;”

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook για Windows: Μπορείτε να στέλνετε email από aliases

Η Microsoft μπορεί να μην διαθέτει δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά, αλλά λειτουργίες όπως αυτή που συνδυάζουν την Cortana με το email του Outlook και τη λειτουργικότητα του ημερολογίου της δείχνουν πώς μπορεί να πλοηγηθεί σε έναν κόσμο χωρίς Windows Phone.

“Η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης της φωνής σας μπορεί επίσης να επεκταθεί σε πιο περίπλοκα projects, ακόμη και με άτομα εκτός του οργανισμού σας”, δήλωσε ο Jared Spataro, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft 365. Η Cortana χρησιμοποιεί πληροφορίες από το Microsoft Graph για να αναγνωρίσει πώς εργάζεστε και με ποιους δουλεύετε.

Δείτε επίσης: Παραλλαγή του Masslogger Trojan κλέβει Outlook, Chrome credentials

Η Microsoft έχει επεκτείνει τη δυνατότητα υπαγόρευσης για το Office σε iOS, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν μια απάντηση σε ένα email ή να γράφουν ένα νέο email με την φωνή τους. “Το Outlook αξιοποιεί το Microsoft Graph για να αναγνωρίζει τα ονόματα των συναδέλφων σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε το email πιο προσωπικό”, δήλωσε η Microsoft σε ένα blogpost.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com