Η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή διανομή Ubuntu, Canonical, κυκλοφόρησε την πλατφόρμα Ubuntu Pro στο Google Cloud.

Δείτε επίσης: Google Workspace: Έρχεται με client-side encryption και λειτουργίες ασφαλείας

Η διανομή Ubuntu υπήρχε ήδη στην πλατφόρμα υπολογιστών cloud της Google, που είναι διαθέσιμη στους χρήστες από το 2014. Ωστόσο, το Ubuntu Pro είναι η premium έκδοση του περιβάλλοντος, που συνοδεύεται από ένα σύνολο λειτουργιών και θα απευθύνεται σε προγραμματιστές και διαχειριστές επιχειρήσεων.

«Η διαθεσιμότητα του Ubuntu Pro στο Google Cloud θα προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες μας τις πρόσθετες υπηρεσίες ασφάλειας και συμμόρφωσης που απαιτούνται, για τον κρίσιμο φόρτο εργασίας τους», δήλωσε ο June Yang, VP και GM Compute, στο Google Cloud.

Δείτε ακόμα: Η Google θα επανεμφανίσει στον Chrome το πλήρες URL ενός ιστότοπου

Ασφάλεια και συμμόρφωση

Η Canonical ισχυρίζεται ότι το Ubuntu Pro, θα παρέχει στους χρήστες του cloud ένα περιβάλλον με ασφάλεια και οικονομικά αποδοτικό, για να τροφοδοτήσουν τις επιχειρηματικές τους εφαρμογές, αλλά και τις εφαρμογές που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες.

Πέρα από την παροχή των τυπικών λειτουργιών του Ubuntu, το Ubuntu Pro στο Google Cloud προσφέρει αρκετές επιπλέον υπηρεσίες που θα προσελκύσουν πελάτες της επιχείρησης. Αυτές περιλαμβάνουν δέκα χρόνια δέσμευση, με μακροπρόθεσμη υποστήριξη για διορθώσεις και επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πελάτες θα μπορούν να διορθώσουν ζωντανά τους πυρήνες Linux τους για να βελτιώσουν την ασφάλεια, χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Η πλατφόρμα είναι επίσης πιστοποιημένη για να υποστηρίζει λειτουργικά περιβάλλοντα σύμφωνα με κανονισμούς συμμόρφωσης, όπως οι FedRAMP, HIPAA, PCI, GDPR και ISO. Με την κυκλοφορία του, το Ubuntu Pro υποστηρίζει και τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες cloud. Το περιβάλλον είναι διαθέσιμο στο AWS του Amazon και στο Azure της Microsoft εδώ και αρκετό καιρό.