Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ενσωμάτωσης των Google Maps στο Android Auto είναι η αυτόματη εκκίνηση, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο χάρτης πλοήγησης μπορεί να ξεκινήσει αυτόματα όταν συνδέετε το τηλέφωνο στην κεντρική μονάδα.

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης των Gοogle Maps σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Θεωρητικά, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι πολύ βολικό εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Google Maps πριν απενεργοποιήσετε το Android Auto, αλλά από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι δεν είναι όλοι φαν αυτής της εφαρμογής.

Και η ζωντανή απόδειξη είναι μια σειρά αναρτήσεων στα φόρουμ της Google όπου οι χρήστες ζητούν από την γιγαντιαία εταιρεία να απενεργοποιήσει αυτήν την προσέγγιση, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία θέλει απλώς να τους επιβάλει το Google Maps όταν, στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή πλοήγησης.

Δείτε επίσης: Το Gοogle Maps θα κάνει πιο εύκολες τις διαδρομές με μετρό και τρένο

Ορισμένοι από αυτούς που δεν θέλουν την αυτόματη εκκίνηση του Google Maps στο Android Auto εφάρμοσαν μάλλον κάποιες ακραίες λύσεις αφού απενεργοποίησαν την εφαρμογή στα smartphone τους. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Google Maps στο τηλέφωνο τους, αλλά οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να κάνουν αυτόν τον συμβιβασμό σε αντάλλαγμα για μια πιο καθαρή εκκίνηση του Android Auto.

Ένα μέλος της ομάδας Android Auto αποκάλυψε στα φόρουμ της Google ότι αυτή είναι «η επιδιωκόμενη συμπεριφορά του Android Auto», αλλά η εταιρεία γνωρίζει ούτως ή άλλως το αίτημα των χρηστών. “Θα κάνουμε μια ανακοίνωση όταν εφαρμοστεί η ζητούμενη λειτουργία”, πρόσθεσαν, υποδηλώνοντας ότι αργά ή γρήγορα, η Google θα μπορούσε να καταλήξει να απενεργοποιήσει την αυτόματη εκκίνηση του Google Maps, αν αυτό είναι πραγματικά που θέλουν οι χρήστες.

Δείτε επίσης: Πως να χρησιμοποιήσετε το Street View του Gοogle Maps σε Split Screen σε Android

Ενώ υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε την αυτόματη εκκίνηση του Google Maps στο Android Auto, πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι πρέπει να αποκλειστεί από προεπιλογή, επειδή η εφαρμογή πλοήγησης επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των τηλεφώνων τους.

Απομένει να δούμε αν η Google σκοπεύει να αλλάξει οτιδήποτε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάνει εκκίνηση το Goοgle Maps στο Android Auto, αλλά προς το παρόν, τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία γνωρίζει ήδη τα σχόλια των χρηστών.

Πηγή πληροφοριών: autoevolution.com