Οι διαδικτυακές συνομιλίες μπορούν πολύ εύκολα να ξεφύγουν και να καταλήξουν σε τσακωμούς, οπότε το Facebook ελπίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της πολιτικής. Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει τσακωμούς στις ομάδες του έτσι ώστε στην συνέχεια οι διαχειριστές της εκάστοτε ομάδας να μπορούν να βοηθήσουν για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Δείτε επίσης: Γιατί το Facebook smartwatch δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται

Η ανακοίνωση ήρθε σε μια ανάρτηση την Τετάρτη, στην οποία το Facebook παρουσίασε μια σειρά νέων εργαλείων λογισμικού για να βοηθήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα που τρέχουν και εποπτεύουν ομάδες στην πλατφόρμα του. Το Facebook, το οποίο έχει 2,85 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια άτομα συμμετέχουν σε ομάδες κάθε μήνα και ότι υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ενεργές ομάδες στο κοινωνικό δίκτυο.

Μαζί με τα νέα εργαλεία του Facebook, το AI θα αποφασίσει πότε θα στείλει αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “ειδοποιήσεις σύγκρουσης” σε όσους διαχειρίζονται τις ομάδες. Οι ειδοποιήσεις θα σταλούν στους διαχειριστές εάν το AI αποφασίσει ότι μια συνομιλία στην ομάδα τους προκαλεί συγκρούσεις, ανέφερε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Κλάπηκαν 26 εκατομμύρια logins από Amazon, Facebook, Apple κι άλλους tech giants

Εδώ και χρόνια, τεχνολογικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter βασίζονται όλο και περισσότερο στο AI για να καθορίσουν πολλά από αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο, από τα εργαλεία που εντοπίζουν και καταργούν τη ρητορική μίσους στο Facebook (FB) έως τα tweets στο Twitter

(TWTR). Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην αποτροπή του περιεχομένου που οι χρήστες δεν θέλουν να δουν και το AI μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπινους συντονιστές να “καθαρίσουν” τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία έχουν μεγαλώσει πολύ μαζικά από αυτού του τύπου τις συζητήσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι το AI της εταιρείας θα χρησιμοποιήσει πολλά δεδομένα από συνομιλίες για να καθορίσει πότε θα στείλει μια ειδοποίηση διένεξης, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων απάντησης σχολίων και του όγκου των σχολίων σε μια ανάρτηση. Είπε ότι ορισμένοι διαχειριστές έχουν ήδη ρυθμίσει ειδοποιήσεις λέξεων-κλειδιών που μπορούν να εντοπίσουν θέματα που μπορεί να οδηγήσουν σε τσακωμούς.

Δείτε επίσης: Το Facebook Messenger λαμβάνει μια νέα γραμμή γρήγορης απάντησης

Εάν ένας διαχειριστής λάβει μια ειδοποίηση διένεξης, τότε μπορεί να προβεί σε ενέργειες που είπε το Facebook ότι θα έχουν ως στόχο το να ηρεμήσουν οι χρήστες. Αυτές οι κινήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν προσωρινό περιορισμό του πόσο συχνά ορισμένα μέλη της ομάδας μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και να καθορίζουν πόσο γρήγορα μπορούν να γίνονται σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com