Φαίνεται ότι το RuneScape βρίσκεται σε καλό δρόμο για ένα επιτυχημένο λανσάρισμα στα κινητά, καθώς οι παίκτες συρρέουν ήδη για να κατεβάσουν το παιχνίδι – και καταστρέφουν τους servers του κατά την διαδικασία του download. Η Jagex άρχισε να κυκλοφορεί τις εκδόσεις iOS και Android του RuneScape σήμερα και σχεδόν αμέσως ανακοίνωσε ότι οι servers της θα ήταν πιο αργοί από το συνηθισμένο λόγω του «μεγάλου όγκου παικτών που κατεβάζουν το RuneScape σε κινητές συσκευές».

Δείτε επίσης: Το Netflix θα μπορούσε να επεκταθεί στον τομέα του gaming

Για ένα παιχνίδι που γιορτάζει την 20ή επέτειό του, αυτό πρέπει να θεωρείται επίτευγμα. Φυσικά, οι παίκτες είναι μάλλον λίγο απογοητευμένοι στο downtime, αλλά η Jagex ερευνά ήδη πώς να λύσει το πρόβλημα και θα κάνει τους παίκτες να συνδεθούν το συντομότερο δυνατό.

“Λόγω του μεγάλου όγκου των παικτών που κατεβάζουν το RuneScape σε κινητές συσκευές, αντιμετωπίζουμε επί του παρόντος ορισμένα ζητήματα που μπορεί να προκαλούν αργή φόρτωση ή προβλήματα σύνδεσης”, ανακοίνωσε η Jagex. “Οι ομάδες μας ερευνούν το περιστατικό, οπότε δοκιμάστε ξανά σε λίγο.”

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το Lakka Linux 3.0: Το Gaming Distro έχει νέες δυνατότητες!

Ακόμα και οι παίκτες που δεν κατεβάζουν το παιχνίδι στο κινητό τους φαίνεται να επηρεάζονται από την εισροή των mobile users, καθώς όλοι μοιράζονται τους ίδιους servers. Φυσικά, αυτό δεν οδήγησε σε έλλειψη παικτών που αναζητούν στο διαδίκτυο

τις εξής φράσεις “RuneScape κολλημένο στην οθόνη φόρτωσης” ή “Έχει πέσει το RuneScape”, αγνοώντας ότι το παιχνίδι επιτέλους λανσαρίστηκε σε μια πλατφόρμα πέρα ​​από τον υπολογιστή. Μόλις τα πράγματα ξαναρχίσουν να λειτουργούν ξανά, αυτοί οι κοινόχρηστοι servers θα επιτρέψουν στους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν με τον ίδιο λογαριασμό που έχουν στο PC τους σε κινητές συσκευές και το αντίστροφο.

Προς το παρόν, η Jagex έχει μια απλή λύση για όσους επηρεάζονται από την επιβράδυνση:

“Για να αντιμετωπίσετε την αργή φόρτωση ή προβλήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έντονης κυκλοφορίας, περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη της cache στο Lobby Screen.”

Δείτε επίσης: Η Razer ανακοίνωσε το απόλυτο gaming laptop Blade 14

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον επίσημο λογαριασμό του RuneScape στο Twitter για λεπτομερείς ενημερώσεις. Παρόλο που μπορεί να είναι απογοητευτικό να βλέπουμε αυτά τα ζητήματα να ξεκινούν κατά την κυκλοφορία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το RuneScape είναι πιο δημοφιλές από ποτέ.

Πηγή πληροφοριών: thegamer.com