Η Lenovo παρουσίασε το νέο flagship ThinkPad X1 Extreme laptop 4ης γενιάς με τα πιο πρόσφατα components της Intel και NVIDIA, συγκεντρωμένα σε ένα slim carbon fiber body. Η εταιρεία αποκάλυψε, επίσης, ένα νέο ThinkPad Yoga με τεχνολογία AMD, δύο νέα Chromebooks και μια σειρά από αξεσουάρ όπως κάμερες, πληκτρολόγια, ποντίκια και φορτιστές.

Δείτε επίσης: Η Lenovo παρουσιάζει τρία tablets σε απίστευτα χαμηλές τιμές

ThinkPad X1 Extreme: Το flagship laptop της Lenovo (και όλα τα νέα προϊόντα)

Ωστόσο, το ThinkPad X1 Extreme είναι το πιο βασικό από τα νέα προϊόντα. Ως συνήθως, έχει ένα ενισχυμένο “carbon fiber body”, ώστε να είναι ελαφρύ και λεπτό (17,7 mm και 1,81 kg). Η Lenovo έχει προσθέσει ένα νέο υβριδικό cooling σύστημα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το νέο αυτό ThinkPad προσφέρει πιο ισχυρό cooling σύστημα, επειδή έρχεται τώρα με μερικά πολύ ισχυρά components, όπως Intel Core i9 H-series επεξεργαστές 11ης γενιάς και NVIDIA RTX 3080 γραφικά (ξεκινώντας από RTX-3050 Ti). Το τελευταίο τροφοδοτεί μια νέα οθόνη 16 ιντσών, με QHD + ή UHD + panels. Οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης (touch και non-touch) προσφέρουν υποστήριξη Dolby Vision HDR και 600 nits μέγιστης φωτεινότητας.

Έρχεται με έως και 64 GB DDR4 μνήμης, δύο 2TB M.2 PCIe Gen4 SSDs και μια μπαταρία 90 Wh, που επιτρέπει στο laptop να λειτουργεί έως και 10,7 ώρες. Το ThinkPad X1 Extreme laptop διαθέτει, επίσης, WiFi 6E, 5G Wireless WAN, FHD ή FHD infrared webcam, Dolby Atmos Speakers, συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και ένα μεγαλύτερο touchpad 115 mm.

Δείτε επίσης: Legion Phone Duel 2: Το νέο ιδιαίτερο gaming phone της Lenovo

Το νέο laptop της Lenovo μοιάζει ιδανικό τόσο για creators όσο και για gamers. Ωστόσο, τα flagship laptops δεν είναι οικονομικά: το ThinkPad X1 Extreme Gen 4 ξεκινά από 2.150 $ και λέγεται ότι θα φτάσει στην αγορά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

H Lenovo ανακοίνωσε, επίσης, ένα ζευγάρι mobile οθονών: το ThinkVision M15 διπλασιάζει σχεδόν την διαθέσιμη περιοχή της οθόνης και ζυγίζει κάτι λιγότερο από ένα κιλό. Μπορεί να συνδεθεί και με ένα τηλέφωνο μέσω USB Type-C port. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια εξαιρετική επιλογή για video creation on the go.

Από την άλλη, το ThinkVision T24m-20

έχει σχεδιαστεί περισσότερο για dedicated workspaces, με μια USB Type-C docking λύση, που παρέχει 90 Watt ισχύος σε συμβατές συσκευές. Το M15 Mobile Monitor ξεκινά από 230 $, ενώ το T24m-20 ξεκινά από 300 $. Και τα δύο θα έρθουν στην αγορά κατά το 3ο τρίμηνο του 2021.

Η Lenovo αποκάλυψε, επίσης, δύο AMD Ryzen 5000 Series ThinkPad L13 laptops, το L13 Yoga Gen 2 και το L13 Gen 2. Και τα δύο διαθέτουν γραφικά AMD Radeon, 16 GB DDR4 μνήμη, HD webcams με privacy shutter (συμπεριλαμβανομένου ενός IR option), 1 TB PCIe SSD αποθήκευση και οθόνες 13,3 ιντσών. Το L13 ξεκινά από 800 $ και το Yoga από 1.000 $. Και τα δύο αναμένεται να φτάσουν τον Αύγουστο του 2021.

Δείτε επίσης: Η Razer ανακοίνωσε το απόλυτο gaming laptop Blade 14

Αν ενδιαφέρεστε για ένα Chromebook, η Lenovo έχει φροντίσει και γι’ αυτό. Η εταιρεία κυκλοφορεί τα Chromebook 5i-14 και Flex 5i-13. Και τα δύο διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core i5 με χώρο αποθήκευσης SSD έως 512 GB, WiFi 6, webcams με privacy shutters, δύο USB 3.1 Gen 1 Type C ports, ένα USB 3.1 type A port και διάρκεια ζωής μπαταρίας δέκα ωρών. Και τα δύο μοντέλα ξεκινούν από $ 440, με το μοντέλο Flex να φθάνει τον Ιούνιο του 2021 και το 5i-14 να έρχεται τον Ιούλιο του 2021.

Τέλος, πέρα από το ThinkPad X1 Extreme και τα άλλα laptops, η Lenovo παρουσίασε διάφορα νέα αξεσουάρ:

  • ThinkVision MC50 Monitor 1080p webcam
  • Lenovo Go wireless multi-device ποντίκι
  • Lenovo Go κιτ ασύρματης φόρτισης για φορητούς υπολογιστές έως 14 ίντσες
  • Πολλά κιτ φόρτισης Lenovo Go και power banks
  • Ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά Lenovo Go
  • Lenovo Go ANC in-ear ακουστικά

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προϊόντα και τις τιμές τους, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Lenovo.

Πηγή: Engadget