Η Amazon ανακοίνωσε ένα νέο παγκόσμιο διαγωνισμό με την ονομασία “AWS BugBust”, ο οποίος θα δώσει σε προγραμματιστές τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν πάνω στην εύρεση και τη διόρθωση ενός εκατομμυρίου σφαλμάτων (bugs). Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε ότι ο παγκόσμιος διαγωνισμός θα βοηθήσει επίσης στη «μείωση του τεχνικού κόστους κατά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια».

Ο Martin Beeby, δικηγόρος της AWS, ανέφερε σε σχετικό blog post ότι το AWS BugBust ανέβασε την έννοια του bug bash «σε ένα νέο επίπεδο», επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να διαχειρίζονται private events που «μετατρέπουν σε παιχνίδι τη διαδικασία εύρεσης και διόρθωσης σφαλμάτων στο software σας».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Amazon: Παγκόσμιος διαγωνισμός για εύρεση/διόρθωση 1 εκατομμυρίου software bugs

Ο Beeby πρόσθεσε ακόμη τα ακόλουθα: «Πολλές από τις εταιρείες software στις οποίες έχω εργαστεί (συμπεριλαμβανομένης της Amazon) διοργανώνουν τέτοιους διαγωνισμούς τις εβδομάδες προτού κυκλοφορήσουν ένα νέο προϊόν ή μία υπηρεσία. Το AWS BugBust περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη ανάλυση κώδικα, built-in leaderboards, custom challenges και βραβεία. Ενισχύει την οικοδόμηση της ομάδας παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του κώδικα και της απόδοσης των εφαρμογών. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο code challenge στον κόσμο, να κερδίσουν φανταστικά βραβεία και να λάβουν kudos από τους συναδέλφους τους.»

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να δημιουργήσουν ένα AWS BugBust event μέσω της κονσόλας CodeGuru της Amazon, ένα εργαλείο προγραμματιστή μηχανικής μάθησης που βοηθά στον εντοπισμό σφαλμάτων. Το AWS BugBust θα έχει βαθμολογικό πίνακα για προγραμματιστές και η εταιρεία θα εκδώσει κονκάρδες επίτευξης, ενώ θα δώσει επίσης δώρο ένα ταξίδι για το AWS re:Invent 2021 στο Λας Βέγκας.

Ο Swami Sivasubramanian, αντιπρόεδρος της Amazon Machine Learning στην AWS, επεσήμανε ότι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της AWS δημιουργούν και αναπτύσσουν νέες δυνατότητες σε εφαρμογές κάθε μέρα με μεγάλη ταχύτητα και διαχειρίζονται περίπλοκο κώδικα σε μεγάλους όγκους.

Δείτε ακόμη: Amazon: Η τεχνολογία Just Walk Out σε κατάστημα πλήρους μεγέθους

Επιπλέον, σημείωσε τα εξής: «Είναι δύσκολο να πάρουμε χρόνο από εξειδικευμένους προγραμματιστές για να πραγματοποιήσουμε γρήγορα αποτελεσματικές κριτικές κώδικα, καθώς είναι απασχολημένοι με την κατασκευή, την καινοτομία και την προώθηση εφαρμογών. Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε μια εντελώς νέα προσέγγιση για να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την ποιότητα κώδικα, να εξαλείψουν σφάλματα και να αυξήσουν την απόδοση των εφαρμογών, εξοικονομώντας παράλληλα εκατομμύρια δολάρια στο κόστος των πόρων εφαρμογής.»

Amazon: Παγκόσμιος διαγωνισμός για εύρεση/διόρθωση 1 εκατομμυρίου software bugs

Η δυνατότητα AWS BugBust είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε περιοχή προσφέρεται το Amazon CodeGuru.

Ο Beeby ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει ένας παγκόσμιος βαθμολογικός πίνακας που θα ενημερώνεται κάθε φορά που ένας προγραμματιστής διορθώνει ένα σφάλμα και κερδίζει πόντους. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής φτάσει τους 100 πόντους, θα κερδίσει ένα μπλουζάκι AWS BugBust και όσοι φτάσουν τους 2.000 πόντους, θα κερδίσουν ένα μπουφάν AWS BugBust Varsity.

Οι δέκα πρώτοι θα λάβουν εισιτήρια για το AWS re: Invent. Για να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο challenge, τα projects πρέπει να είναι γραμμένα σε Python ή Java, καθώς αυτές είναι οι μόνες γλώσσες που υποστηρίζονται από το Amazon CodeGuru.

Ο Beeby πρόσθεσε ακόμη ότι όλα τα κόστη που προκύπτουν από την υποκείμενη χρήση του Amazon CodeGuru Reviewer και του Amazon CodeGuru Profiler είναι δωρεάν για 30 ημέρες με λογαριασμό AWS.

Amazon: Παγκόσμιος διαγωνισμός για εύρεση/διόρθωση 1 εκατομμυρίου software bugs

Πρόταση: Κλάπηκαν 26 εκατομμύρια logins από Amazon, Facebook, Apple κι άλλους tech giants

«Αυτή η δωρεάν περίοδος 30 ημερών ισχύει ακόμη και αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν tiers για το Amazon CodeGuru Reviewer και το Amazon CodeGuru Profiler. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά AWS BugBust events εντός της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου των 30 ημερών. Μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, θα χρεωθείτε για το Amazon CodeGuru Reviewer και το Amazon CodeGuru Profiler με βάση τη χρήση σας στο challenge», υπογράμμισε ο Beepy.

Πολλοί συνεργάτες της Amazon, που σκοπεύουν να στείλουν υπαλλήλους τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σχολίασαν τον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των Belle Fleur και Miami Dade College.

«Το AWS BugBust Challenge θα είναι μια διασκεδαστική κι εκπαιδευτική προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών μας, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Python και να προχωρήσουν τη σταδιοδρομία τους στο επόμενο επίπεδο. Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιούμε το AWS BugBust κάθε εξάμηνο ως πλατφόρμα, ώστε οι μαθητές μας να παρουσιάζουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο coding, ενώ αποτελούν μέρος ενός συναρπαστικού bug event», δήλωσε ο Antonio Delgado, Πρύτανης Μηχανικής, Τεχνολογίας και Σχεδιασμού στο Miami Dade College.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com