Μετά την ανακοίνωση των Windows 11 νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Microsoft αποκάλυψε τις ελάχιστες απαιτήσεις hardware για το λειτουργικό σύστημα. Αυτά περιλαμβάνουν 4 GB μνήμης RAM, επεξεργαστή 64-bit και οθόνη HD. Ωστόσο, μια απαίτηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης, η Microsoft θα απαιτήσει από όλους τους υπολογιστές Windows 11 εκτός από τα desktops (ουσιαστικά όλα τα laptops) να έχουν μπροστινή κάμερα από το 2023.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Για να διευκρινιστεί, η Microsoft ορίζει ένα “desktop PC” ως συσκευή σε tower case χωρίς display outputs. Αυτό σημαίνει ότι κάθε laptop, θα πρέπει να διαθέτει μια webcam. Για να είμαστε δίκαιοι, τα περισσότερα laptops έχουν ήδη webcams, και, ειδικά στην εποχή μας είναι κάτι που είναι πραγματικά απαραίτητο. Σε μια εποχή όπου οι απομακρυσμένες συσκέψεις είναι πιο διαδεδομένες από ποτέ, είναι λογικό να θεωρείται μια webcam ως απαίτηση.

Ωστόσο, ορισμένα laptops κάνουν την διαφορά και δεν διαθέτουν μια webcam. Τα ASUS ROG Zephyrus G15 και TUF Dash F15 είναι ορισμένα τέτοια παραδείγματα. Είναι ένας τρόπος μείωσης του κόστους για συσκευές που δεν απευθύνονται σε χρήστες που συμμετέχουν σε πολλές συναντήσεις.

Δείτε επίσης:

Microsoft Windows 11 event: Πώς θα το παρακολουθήσετε και τι θα δείτε

Το θέμα είναι ότι δεν θα απαιτείται οποιαδήποτε κάμερα. Υπάρχουν και κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η Microsoft θα απαιτήσει οι μπροστινές κάμερες των Windows 11 laptops να υποστηρίζουν ανάλυση HD και επίσης να υποστηρίζουν αυτόματη ισορροπία λευκού και αυτόματη έκθεση. Στα Windows 10, εάν περιλαμβάνονταν κάμερες, απαιτείτο μόνο να υποστηρίζουν ανάλυση VGA. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι οι κάμερες πρέπει να υποστηρίζουν τουλάχιστον 15FPS σε συνθήκες φωτισμού πάνω από 200 lux και 10FPS για σενάρια χαμηλού φωτισμού.

Δείτε επίσης: Windows 11 wallpapers: Διαθέσιμα τώρα για download

Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για νέους υπολογιστές με Windows 11 που έχουν κατασκευαστεί μετά από αυτήν την ημερομηνία, οπότε δεν είναι ότι το laptop σας θα σταματήσει να υποστηρίζεται εάν δεν διαθέτει webcam. Απλώς δεν θα μπορείτε να βρείτε Windows 11 laptops χωρίς κάμερες web το 2023. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, μερικά laptops περιλαμβάνουν switches απενεργοποίησης της κάμερας, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com