Πρόσφατα, η Google έλαβε ορισμένα μέτρα για να ελέγξει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, λόγω της ποικιλίας των πηγών ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες είναι έγκυρες και ποιες όχι. Τώρα, η Google δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν μια αναζήτηση πιθανότατα φέρει αναξιόπιστα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Google κρασάρει μετά την τελευταία ενημέρωση. Πώς θα τη διορθώσετε;

Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες επιπλέον περιεχόμενο σχετικά με νέες ή σπάνιες πληροφορίες. “Όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στη Google, προσπαθούμε να του δείξουμε τις πιο σχετικές και αξιόπιστες πληροφορίες που μπορούμε“, δήλωσε ο ειδικός της Αναζήτησης Google, Danny Sullivan, στο Recode. “Αλλά έχουμε πολλά πράγματα που είναι εντελώς νέα.

Ένα πλαίσιο που εμφανίζεται πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης, συμβουλεύει τους χρήστες ότι “φαίνεται ότι αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν γρήγορα“, προσθέτοντας ότι “εάν αυτό το θέμα είναι νέο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την προσθήκη αποτελεσμάτων από αξιόπιστες πηγές.” Για παράδειγμα, ανέφερε μια πρόσφατη είδηση ​​σχετικά με ένα UFO, που υποτίθεται ότι πιάστηκε σε κάμερα ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Δείτε ακόμα: UFO: Εξωγήινοι παρακολουθούν τη Γη από κοντινά αστέρια;

Κάποιος είχε πάρει αυτό το βίντεο της αστυνομικής έκθεσης που κυκλοφόρησε στην Ουαλία και είχε λάβει λίγο ενδιαφέρον από τον Τύπο. Αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτό

“, δήλωσε ο Sullivan. Τόνισε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις τέτοιες ιστορίες αποκτούν μεγαλύτερο κοινό, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των χρηστών, ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν είναι αλήθεια.

Εάν εφαρμοστεί πλήρως, η νέα δυνατότητα θα ενισχύσει τις πρόσφατες προσπάθειες της Google να ενημερώσουν τους χρήστες σχετικά με την ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το Φεβρουάριο, η εταιρεία παρουσίασε τα πάνελ “σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα”, που εμφανίζουν μια περιγραφή του συνδεδεμένου ιστότοπου. Αναφέρουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ο ιστότοπος προβαίνει σε πληροφορίες. Ωστόσο, τα αναδυόμενα παράθυρα “σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα” κρύβονται πίσω από ένα μενού στο οποίο οι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν να κάνουν κλικ.

Δείτε επίσης: Ειδικός ασφαλείας προειδοποιεί για την εφαρμογή Voilà AI Artist!

Το τελευταίο χαρακτηριστικό, προειδοποιεί τους χρήστες εμφανίζοντας το μήνυμα μπροστά και στο κέντρο ότι τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα, ελπίζοντας ότι οι χρήστες θα σταματήσουν πριν διαδώσουν οποιαδήποτε παραπληροφόρηση.