Το Google TV είναι το νέο interface που λειτουργεί πάνω από το Android TV. Παρόλο που προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στο νέο Chromecast και σε λίγες τηλεοράσεις, στο τέλος θα αντικαταστήσει το τρέχον Android TV interface. Το νέο interface δίνει έμφαση στην ανακάλυψη και τις προτάσεις περιεχομένου. Διαθέτει μια καρτέλα “For you” που επισημαίνει τις trending ταινίες και εκπομπές, τις εκπομπές σε εξέλιξη και τις εξατομικευμένες προτάσεις περιεχομένου με βάση τη δραστηριότητα παρακολούθησης. Η σειρά “Trending”, η οποία καταλαμβάνει περίπου το μισό χώρο στην καρτέλα “For you”, περιλαμβάνει προτάσεις που επιλέγονται από την Google, με την πρώτη θέση που συνήθως προορίζεται για μια διαφήμιση. Η διαφήμιση είναι συνήθως αρκετά αβλαβής και όχι τόσο αποσπασματική σε ότι αφορά την προσοχή. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον.

Δείτε επίσης: NVIDIA Shield: Αποκτά τη δυνατότητα Discover του Google TV

Όπως εντοπίστηκε από το 9to5Google, το Google TV δοκιμάζει τώρα μια νέα διαδραστική μορφή διαφήμισης που ξεκινά να παίζει αυτόματα μια διαφήμιση με ένα πλήρες βίντεο-τρέιλερ χωρίς να μπορείτε να κάνετε κλικ σε τίποτα. Σαν να μην είναι αρκετά ενοχλητικό το παραπάνω, αυτή η αυτόματη διαφήμιση έχει ενεργοποιημένο και τον ήχο από προεπιλογή.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Google Photos ως screen saver στην Google TV

Το 9to5Google λέει ότι η διαφήμιση εμφανίζεται σχεδόν σε πλήρη οθόνη μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά μπορείτε να “βγείτε από την οθόνη” χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κατεύθυνσης στο τηλεχειριστήριό σας. Η διαφήμιση δεν θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που το slideshow row εμφανίζεται. Ωστόσο, εάν μεταβείτε στην άλλη καρτέλα ή στην οθόνη και επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, η βίντεο-διαφήμιση θα ενεργοποιηθεί και πάλι. Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης ή εξαίρεσης από αυτές τις αυτόματες βίντεο-διαφημίσεις στις ρυθμίσεις του Google TV. Τουλάχιστον, η Google πρέπει να δώσει την επιλογή να αναπαράγονται αυτές οι διαφημίσεις σε σίγαση από προεπιλογή.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι βίντεο-διαφημίσεις που αναπαράγονται αυτόματα περιορίζονται στο Chromecast με το Google TV. Αλλά δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν φτάσουν στις συσκευές με το κανονικό Android TV interface.

Χρήσιμο Tip: Πως να κάνετε επανεκκίνηση μια συσκευή Google TV

Το Chromecast με το Google TV κέρδισε πρόσφατα υποστήριξη για Stadia μαζί με άλλες συσκευές Android TV. Επίσης έλαβε πρόσφατα την ενσωμάτωση της αρχικής οθόνης της τηλεόρασης Sling, διευκολύνοντας τους χρήστες του Chromecast να περιηγηθούν σε live περιεχόμενο από το Sling απευθείας από την αρχική τους οθόνη.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com