Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο website με την ονομασία Find Food Support, το οποίο μπορεί να εντοπίσει δωρεάν και οικονομικό φαγητό στις ΗΠΑ. Ίσως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό που μπορεί να προσφέρει ο ιστότοπος είναι ένα νέο εργαλείο του Google Maps που μπορεί να σας οδηγήσει στην πλησιέστερη τράπεζα τροφίμων, στον χώρο αποθήκευσης τροφίμων ή στο μεσημεριανό ενός σχολικού προγράμματος σίτισης.

Δείτε επίσης: Google TV homepage: Θα εμφανίζονται αυτόματες βίντεο-διαφημίσεις

Όπως εξηγεί η γιγαντιαία εταιρεία, η πανδημία του COVID-19 επιδείνωσε την πείνα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Feeding America, μόνο 45 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν είχαν αξιόπιστη πρόσβαση σε προσιτή τροφή πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που έχασαν την πρόσβαση σε σχολικά γεύματα. Αυτό είναι μια αύξηση 30 τοις εκατό από το 2019. Το Feeding America έχει μια ελαφρώς καλύτερη πρόβλεψη για το 2021, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι 42 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μπορεί φέτος να βιώσουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Δείτε επίσης: Google και Amazon υπό έρευνα για τα fake reviews προϊόντων

Η Google συνεργάστηκε με το No Kid Hungry, το FoodFinder και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για να προσθέσει 90.000 μέρη τα οποία προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα σε 50 πολιτείες στο Maps. Η εταιρεία είπε ότι θα προσθέσει περισσότερες τοποθεσίες στο μέλλον. Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, πρέπει να μεταβείτε μόνο στον ιστότοπο, είτε σε υπολογιστή είτε σε κινητό, και να πληκτρολογήσετε την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, θα σας δείξει τις πλησιέστερες τράπεζες τροφίμων και αποθήκες τροφίμων με τις διευθύνσεις, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τις ημέρες και ώρες που λειτουργούν.

Δείτε επίσης: Google: Λειτουργία ενημερώνει για μη έγκυρα αποτελέσματα αναζήτησης

Το Find Food Support παρουσιάσει και ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει πώς η επισιτιστική ανασφάλεια επηρεάζει άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η ελπίδα είναι να αποσταθεροποιήσει την επισιτιστική ανασφάλεια, καθώς το στίγμα που σχετίζεται με τη λήψη βοήθειας αποτρέπει τους ανθρώπους από την αναζήτηση ομάδων και οργανισμών που μπορούν να τους βοηθήσουν στην ώρα που χρειάζονται. Επιπλέον, ο ιστότοπος περιέχει συνδέσμους προς ανοικτές γραμμές υποστήριξης τροφίμων, οδηγούς παροχών ανά πολιτεία και πληροφορίες για συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία και κοινότητες, όπως ηλικιωμένους, οικογένειες, παιδιά και οικογένειες στρατιωτικών. Και σε περίπτωση που δεν χρειάζεστε επισιτιστική βοήθεια και θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να γίνετε εθελοντές – να δωρίσετε τρόφιμα ή χρήματα στον ιστότοπο ή να βοηθήσετε στις διαδικασίες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com