Η Microsoft ανακοινώνει σήμερα ότι το Azure SQL με δυνατότητα Arc, θα γίνει διαθέσιμο για όλους τους χρήστες στις 30 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρικοί πελάτες μπορούν πλέον να εκτελούν το Azure SQL Managed Instance – Instances του SQL Server που διαχειρίζεται η Microsoft για λογαριασμό του πελάτη – σε ανταγωνιστικά cloud, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Web Services και του Google Cloud, καθώς και στα κέντρα δεδομένων των ίδιων των πελατών.

Δείτε επίσης: Google και Amazon υπό έρευνα για τα fake reviews προϊόντων

Στην πραγματικότητα, αυτή η έκδοση της εμβληματικής επιχειρησιακής βάσης δεδομένων της Microsoft μπορεί πλέον να εκτελείται σε οποιοδήποτε σύμπλεγμα Kubernetes (K8s) και όλες αυτές οι αναπτύξεις μπορούν να διαχειριστούν από την πύλη Azure. Αυτή η φορητότητα πολλαπλών / υβριδικών σύννεφων είναι το σήμα κατατεθέν του Azure Arc.

Η δυνατότητα εκτέλεσης του SQL Server σε Linux και σε Docker containers, που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά με την κυκλοφορία του SQL Server 2017, ήταν πραγματικά η τεχνολογική προκαταβολή για το Arc-Enabled Azure SQL. Στη συνέχεια, με την κυκλοφορία του SQL Server 2019 Big Data Clusters (BDC), ήρθε η δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών παρουσιών διακομιστή της βάσης δεδομένων σε συμπλέγματα Kubernetes, μαζί με μια πλήρη διεπαφή γραμμής εντολών για την έναρξη και παρακολούθηση τέτοιων αναπτύξεων.

Δείτε ακόμα: REVIL ransomware: Νέος κρυπτογράφος Linux στοχεύει VMs ESXi

Ενώ το Azure SQL Managed Instance συνήθως δεν χρησιμοποιείται σε μεγάλα σενάρια δεδομένων, η τεχνολογία πίσω από το επίπεδο ελέγχου BDC έχει εύκολα αξιοποιηθεί για την έκδοση Arc-enabled SQL Managed Instance. Το Arc-Enabled Azure SQL κυκλοφόρησε σε δημόσια προεπισκόπηση ως Azure Arc-enabled SQL Managed Instance τον Σεπτέμβριο του 2020.

Δείτε επίσης: Amazon: Η τεχνολογία Just Walk Out σε κατάστημα πλήρους μεγέθους

Είναι μέρος των ευρύτερων υπηρεσιών δεδομένων με δυνατότητα Azure Arc (αρχικά υπηρεσίες δεδομένων Azure οπουδήποτε), η οποία περιλαμβάνει επίσης το Azure PostgreSQL Hyperscale. Το ευρύτερο πρόγραμμα Azure Arc περιλαμβάνει επίσης εκδόσεις με δυνατότητα Arc της Azure App Service, Azure Functions, Azure Logic Apps, Azure Event Grid και Azure API Management.