Νέα έκθεση «καίει» τον Bill Gates, καθώς αναφέρει ότι ο μεγαλο-επιχειρηματίας εκφόβιζε υπαλλήλους της Microsoft, ενώ απέτρεπε επίσης οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες προωθούσαν το diversity, με την αιτιολόγηση ότι συνιστούσαν απόπειρες «καταστροφής» της εταιρείας. Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι κάποτε βρήκαν τον Gates ξαπλωμένο πάνω σε μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια ενός event της εταιρείας.

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft δήλωσε στο news site “Insider” ότι είδε τον Gates ξαπλωμένο πάνω σε μια γυναίκα στις 5 το πρωί κατά τη διάρκεια ενός retreat της Microsoft σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στις Γαλλικές Άλπεις το 1988.

Διαβάστε επίσης: Bill Gates: Θέλει οι δυτικές χώρες να τρώνε «συνθετικό κρέας»

Το πρώην στέλεχος είπε ότι οι δυο τους «απλώς αγκαλιάζονταν», ωστόσο αυτό συνέβη την περίοδο που ο Gates ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού με την πρώην πλέον σύζυγό του, Melinda Gates.

Bill Gates Microsoft: Εκφόβιζε υπαλλήλους και ήταν κατά του diversity, σύμφωνα με έκθεση

Επιπλέον, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Maria Klawe, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, κατηγόρησε τον Gates για απόρριψη πρωτοβουλιών που προωθούσαν το diversity, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, με βωμολοχίες, το 2010. Όταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρότειναν να εξετάσουν «διαφορετικούς» υποψηφίους για μελλοντικούς εκτελεστικούς ρόλους, ο Gates απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το εξής: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε την εταιρεία;».

Το μήνυμα ήταν: «Η προώθηση του diversity δεν έχει καμία σχέση με την επιτυχία της Microsoft», δήλωσε η Klawe, μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2009 έως το 2015.
Ένα άλλο πρώην στέλεχος της Microsoft δήλωσε στο Insider ότι ο Gates ήταν υπέρ των ίσων ευκαιριών και ότι συμπεριφερόταν σε όλους το ίδιο.

Συγκεκριμένα είπε το εξής: «Ο Gates φώναζε σε όλους το ίδιο», προσθέτοντας ακόμη ότι εκτιμούσαν την ευθύτητα του ιδρυτή της Micrοsoft.

Δείτε ακόμη: Bill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με υπάλληλο;

Bill & Melinda Gates

Άλλα έμπιστα άτομα της Microsoft απέδωσαν κάποιες από τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές του Gates στην αμηχανία

. «Δεν ξέρει πώς να αστειεύεται πραγματικά ή πώς να συνδέεται με ανθρώπους», δήλωσε ένα πρώην στέλεχος. «Αν σου έλεγε ότι του άρεσαν τα μαλλιά σου, δεν προσπαθούσε να σε φλερτάρει. Όντως του άρεσαν τα μαλλιά σου.»

Η έκθεση για την αμφισβητήσιμη συμπεριφορά του Gates έρχεται στο φως καθώς ο τέταρτος πλουσιότερος άντρας του κόσμου έχει δρομολογήσει το διαζύγιό του από την επί 27 ετών σύζυγό του.

Το διαζύγιο έρχεται εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με τους δεσμούς του ιδρυτή της Microsoft με τον νεκρό παιδόφιλο Jeffrey Epstein και αναφορών ότι αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft πέρυσι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για φερόμενη σχέση του με υφιστάμενη υπάλληλο.

Πρόταση: Η Κίνα δεν σταματά να μιλά για το διαζύγιο Bill & Melinda Gates

Bill Gates and Jeffrey Epstein

Ο Gates αρνήθηκε οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση και προσωπική φιλία με τον Epstein, λέγοντας ότι οι συναντήσεις τους αφορούσαν καθαρά φιλανθρωπίες. Ωστόσο, το Daily Beast ανέφερε ότι ο Gates επισκέφθηκε το αρχοντικό Μπαρχάταν του Epstein για «ανάπαυλα από το γάμο του».

Η Microsoft, η οποία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού της έκθεσης, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τη φερόμενη κακή συμπεριφορά του Gates.

«Η Microsoft του 2021 είναι πολύ διαφορετική από τη Microsoft του 2000», δήλωσε τον Μάιο ο CEO τη εταιρείας, Satya Nadella, επισημαίνοντας ακόμη ότι η εταιρεία θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς περί κακής συμπεριφοράς, ακόμη και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

Πηγή πληροφοριών: nypost.com