Ένα Tesla Model S Plaid sedan του 2021 έπιασε φωτιά την Τρίτη το βράδυ στο Haverford της Pennsylvania, ενώ ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο τιμόνι. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Charles McGarvey, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Lower Merion Township Fire Department.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid: Νέα τεχνολογία κινητήρα, ταχύτερη φόρτιση και νέες δυνατότητες

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του νέου Model S Plaid τον Ιούνιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, είχε πει νωρίτερα ότι το αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης θα ξεκινούσε τις παραδόσεις τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Ωστόσο, εξήγησε τον Απρίλιο ότι η ανάπτυξη του Model S Plaid περιελάμβανε “περισσότερες προκλήσεις από το αναμενόμενο” και πρόσθεσε ότι “χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να διασφαλιστεί ότι η μπαταρία των νέων S και X είναι ασφαλής“.

Οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του Tesla Model S Plaid που έπιασε φωτιά, είπαν στο CNBC ότι ο πελάτης τους παρατήρησε καπνό από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και προσπάθησε να ξεκλειδώσει και να ανοίξει τις πόρτες για να βγει, αλλά φαινόταν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το ξεκλείδωμα. Όταν κατάφερε να βγει τελικά από το αυτοκίνητο, το είδε να κινείται μόνο του μέσα στις φλόγες.

Δείτε επίσης: Η Tesla κάνει προσλήψεις: Ψάχνει οδηγούς για να δοκιμάσουν τα self-driving αυτοκίνητα

Δύο πληρώματα πυροσβεστών προσπαθούσαν για περίπου τρεις ώρες να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από το Tesla Model S Plaid.

Όπως ανέφερε πρόσφατα το NBC News, οι πυρκαγιές που προκαλούνται από τη μπαταρία ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να χρειαστούν πάνω από 25.000 γαλόνια νερού

για να σβήσουν πλήρως. Αντίθετα, η φωτιά που μπορεί να προκληθεί από ένα συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης μπορεί να σβήσει με περίπου 300 γαλόνια νερού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι πυροσβέστες μετέφεραν το Tesla Model S Plaid 2021 σε ένα ασφαλές μέρος. Ο ιδιοκτήτης πήρε το αυτοκίνητο από εκεί για να γίνει έρευνα, ώστε να προσδιοριστεί η αιτία της πυρκαγιάς. Ο McGarvey είπε ότι οι ομάδες του (πυροσβέστες) ήρθαν σε επικοινωνία με την Tesla και σύντομα θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Tesla: Παρουσίασε το νέο της υπερυπολογιστή για full self-driving AI

Ένας εκπρόσωπος της National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) δήλωσε στο CNBC είπε ότι έχει ενημερωθεί για το Τesla Model S Plaid που έπιασε φωτιά στην Pennsylvania και είναι σε επαφή με σχετικές υπηρεσίες και τον κατασκευαστή για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες. “Εάν τα δεδομένα ή οι έρευνες δείχνουν κάποιο ελάττωμα ή εγγενή κίνδυνο για την ασφάλεια, η NHTSA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του κοινού“, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Tesla αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, καθώς και πόσα Model S ή Model S Plaid έχει παράγει και παραδώσει το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: CNBC