Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Richard Branson έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει τον Jeff Bezos και να φτάσει πρώτος στο διάστημα. Η εταιρεία του Branson, Virgin Galactic, η οποία έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα άδεια για να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα (για διαστημικό τουρισμό), ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιχειρήσει να στείλει το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο της στο διάστημα στις 11 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα κάνει το μεγάλο ταξίδι εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αποστολή του Jeff Bezos και της εταιρείας του Blue Origin, στις 20 Ιουλίου.

Δείτε επίσης: Virgin Galactic: Πήρε άδεια για μεταφορά επιβατών στο διάστημα

Καθώς φαίνεται, ο Richard Branson θα είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος της εταιρείας του.

Η Virgin Galactic ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς “απλών ανθρώπων” στο διάστημα, αλλά το αναπτυξιακό της πρόγραμμα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ατυχήματος σε μια δοκιμαστική πτήση το 2014, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πιλότου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Richard Branson και ο Jeff Bezos προσπαθούν να σχεδιάσουν, να δοκιμάσουν και να εκτοξεύσουν πυραύλους που θα μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια ανθρώπους μερικές δεκάδες μίλια πάνω από τη Γη. Και οι προσπάθειές τους έχουν από καιρό χαρακτηριστεί ως “διαστημικός αγώνας δισεκατομμυριούχων“.

Δείτε επίσης: Πόσο επικίνδυνο είναι το ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα

Αλλά σε συνεντεύξεις, ο Branson έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτόν τον αγώνα.

Η Blue Origin ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ο Jeff Bezos θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον αδερφό του, Mark Bezos. Τώρα, λέγεται ότι μαζί τους θα βρίσκεται και η Wally Funk, μια 82χρονη γυναίκα που έχει υποβληθεί σε σχετική εκπαίδευση με το πρόγραμμα Mercury της NASA πολλά χρόνια πριν, αλλά όπως όλες οι γυναίκες εκείνη την εποχή, δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει στο διάστημα.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Υπογραφές για να του απαγορευτεί η επιστροφή στη Γη μετά το ταξίδι του στο διάστημα

Μετά από εβδομάδες σιωπής, η Virgin Galactic αποκάλυψε ότι ο Richard Branson θα βρίσκεται στην επόμενη δοκιμαστική πτήση της εταιρείας από το New Mexico. Η Virgin Galactic δήλωσε σε δελτίο τύπου την Πέμπτη ότι μαζί με τον Branson θα βρίσκεται και η Beth Moses, Chief Astronaut Instructor της εταιρείας, η οποία έχει ήδη πετάξει σε μια προηγούμενη δοκιμαστική πτήση και οι Colin Bennett και Sirisha Bandla (στελέχη της εταιρείας).

Πηγή: CNN International