Η Microsoft αλλάζει την διάσημη Blue Screen of Death (BSOD) σε μαύρη στα Windows 11. Η γιγαντιαία εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τις νέες σχεδιαστικές αλλαγές σε μια προεπισκόπηση των Windows 11 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά η Black Screen of Death δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένη ακόμη.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Πώς να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει το νέο OS

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 έρχονται, ο Internet Explorer φεύγει!

Είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στο BSOD από τότε που η Microsoft πρόσθεσε ένα θλιμμένο πρόσωπο στην οθόνη στα Windows 8 το 2012 και τους κωδικούς QR το 2016. Η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά την BSOD στα Windows 3.0, προσφέροντας έναν τρόπο για επαγγελματίες πληροφορικής και προσωπικό υποστήριξης να διαγνώσουν σφάλματα hardware και μνήμης. Η BSOD είναι σφάλμα πυρήνα των Windows ή έλεγχος σφαλμάτων και συνήθως περιλαμβάνει μια απόρριψη δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν τους διαχειριστές συστήματος να αναλύσουν το σφάλμα συστήματος που προκάλεσε την μπλε οθόνη.

Ενώ η Microsoft μεταβαίνει σε μια μαύρη οθόνη θανάτου στα Windows 11, η οθόνη είναι παρόμοια με αυτήν που βρίσκεται στα Windows 10. Το θλιμμένο πρόσωπο παραμένει, όπως και ο κώδικας διακοπής και το crash dump. Η τρέχουσα προεπισκόπηση των Windows 11 περιλαμβάνει μια πράσινη BSOD, ένα χρώμα που χρησιμοποιεί η Microsoft για τα Windows Insider από το 2016.

Δείτε επίσης: Windοws 11 laptops: Από το 2023 θα πρέπει όλα να έχουν webcams

Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί η Microsoft αλλάζει το χρώμα από μπλε σε μαύρο και η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμη την αλλαγή. Έχουμε όμως μερικές θεωρίες. Η Microsoft αναθεωρεί πολλά μέρη των Windows 11, με μια νέα προσέγγιση στο λειτουργικό σύστημα. Είναι πιθανό επειδή τα Windows 11 περιλαμβάνουν ένα οπτικό overhaul για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού συστήματος σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών τμημάτων όπως το μενού Start, το File Explorer και τώρα ακόμη και την BSOD.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com