Ο Elon Musk απαντώντας σε ένα tweet παραδέχεται ότι το self-driving είναι δυσκολότερο πρόβλημα από ό, τι πίστευε στην αρχή, καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες της Tesla τον τρολλάρουν για μια ακόμη χαμένη προθεσμία για το πρόγραμμα self-driving της Tesla.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Starlink θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως τον Αύγουστο

Ο Musk έχει μια μακρά ιστορία αποτυχημένων προβλέψεων σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει η Tesla ένα πραγματικό σύστημα self-driving.

Πρώτα έπρεπε να κυκλοφορήσει το 2018, μετά το 2019, και τα τελευταία χρόνια ο Musk έγινε πιο προσεκτικός σχετικά με τον τρόπο που μιλάει για ένα πλήρες self-driving σύστημα και τώρα αντ ‘αυτού αναφέρεται σε ένα σύστημα «πλήρους λειτουργίας» που θα εξακολουθούσε να βασίζεται στο προσοχή του οδηγού, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει με πραγματική αυτονομία με δεδομένα που αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλέστερο από τους ανθρώπους.

Αυτό το «ολοκληρωμένο» σύστημα είναι το Full Self-Driving (FSD) Beta της Tesla, το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί για πρώτη φορά στους κατόχους early access τον Οκτώβριο του 2020 ως μέρος ενός περιορισμένου προγράμματος.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Δίνει λεπτομέρειες για τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Tesla

Από τότε, η Tesla κυκλοφόρησε αρκετές ενημερώσεις λογισμικού για το FSD Beta και έχει επεκτείνει την ομάδα πρώιμης πρόσβασης, αλλά το πρόγραμμα τους τελευταιούς μήνες σίγουρα έχει μειώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης του.

Το επόμενο μεγάλο βήμα αναμένεται να είναι η ενημερωμένη έκδοση FSD v9 Beta, την οποία μας υποσχέθηκε o Musk.

Υποτίθεται ότι θα ενσωματώσει το Tesla Vision, ένα νέο σύστημα όρασης υπολογιστή από την Tesla που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε κάμερες χωρίς αναγνώσεις από τον αισθητήρα ραντάρ.

Η ενημέρωση συνεχώς καθυστερεί. Πρόσφατα, ο Musk είπε ότι λογικά θα έρθει «το αργότερο τον Ιούνιο».

Η Tesla τον περασμένο μήνα προώθησε την ενημέρωση Tesla Vision για να τροφοδοτήσει το Autopilot σε νέα οχήματα Model 3 και Model Y, αλλά ακόμη δεν έχει φέρει το FSD Beta.

Πιο πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι το FSD v9 θα κυκλοφορούσε σε δύο εβδομάδες μακριά, αλλά και αυτή η προθεσμία προσπεράστηκε.

Δείτε επίσης: Musk: Η Tesla θα δέχεται bitcoin που εξορύσσονται με καθαρή ενέργεια

Στο Twitter, ορισμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla έχουν αρχίσει να τρολλάρουν τον Musk καθώς αυτά τα χρονοδιαγράμματα έχουν αρχίσει να γίνονται αστεία.

Ένας από αυτούς άλλαξε το όνομα του Tesla του σε σχέση με την υπόσχεση του Musk για το FSD v9 Beta:

Ο Musk απάντησε στο tweet λέγοντας: “Ορκίζομαι ότι το FSD v9 Beta θα κυκλοφορήσει σύντομα.” Επίσης, παραδέχτηκε ότι το self-driving είναι δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί σε σχέση με ό, τι νόμιζε.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co