Ο σκηνοθέτης του Σούπερμαν, Richard Donner, που έχει γυρίσει πολλές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες, αναμεσά τους οι The Goonies, Lethal Weapon αλλά και οι ταινίες X-Men και και X-Men Origins: Wolverine, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Δείτε επίσης: Η ταινία μικρού μήκους This is Mars είναι άκρως εντυπωσιακή

Η καριέρα του Donner ως σκηνοθέτης ξεκίνησε στην τηλεόραση μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως ηθοποιός, με σειρές όπως οι The Twilight Zone, The Man From U.N.C.L.E. και The Fugitive. Μετά από μια σειρά από μικρότερα σκηνοθετικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και τις αρχές της δεκαετίας του ’70, η πρώτη μεγάλη σκηνοθετική δουλειά του Donner ήταν το θρίλερ The Omen το 1976, πριν γυρίσει την πρώτη του ταινία με τον θρυλικό σούπερ ήρωα Σούπερμαν το 1978, με τον Christopher Reeves στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε ακόμα: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Το νέο “όπλο” της Warner Bros

Ο Donner αρχικά σκόπευε να επιστρέψει για τη συνέχεια, το Σούπερμαν ΙΙ, αλλά υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες με τους παραγωγούς των ταινιών και τελικά ανέλαβε ο σκηνοθέτης Richard Lester. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του Donner δεν αναφέρθηκε στο τελικό Superman II, έως ότου η Warner Bros

. κυκλοφόρησε το Superman II: The Richard Donner Cut στο σπίτι του το 2006, για να συγχρονιστεί με την κινηματογραφική έναρξη του Superman Returns του Bryan Singer.

Δείτε επίσης: Η Superman memory crystal αποτελεί το μέλλον της αποθήκευσης δεδομένων

Καθώς ο Donner προχώρησε σε άλλες παραγωγές, κυρίως με το Lethal Weapon franchise στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και του ’90, ξεκίνησε μια σχέση συνεργασίας με τον Mel Gibson που συνεχίστηκε στο Maverick και το Conspiracy Theory. Ο Donner συνέχισε την καριέρα του στον τομέα της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των Scrooged και Assassins, καθώς και τη συμμετοχή του σε ταινίες X-Men, με το συνάδελφό του Singer το 2000.

Όπως αναφέρει το Variety, δεν γνωρίζουμε ακόμα την αιτία θανάτου του σκηνοθέτη. Η σύζυγός του, παραγωγός Lauren Schuler Donner, έχει επίσης φύγει από τη ζωή.