Αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να εξοικονομήσουν χρήματα. Μεταξύ των επιλογών τους βρίσκονται και τα οχήματα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), το πιο διάσημο αστυνομικό τμήμα στον κόσμο, αγόρασε ένα Tesla Model 3 και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό περιπολικό όχημα.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Υπάρχουν ήδη πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα Tesla. Πολλές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν καταλάβει ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αναβαθμίζοντας τους στόλους τους σε οχήματα Tesla, και συνήθως επιλέγουν το Tesla Model 3.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Bargersville στην Indiana, έχει ήδη αγοράσει πολλά οχήματα Tesla Model 3 και μετά τον πρώτο χρόνο χρήσης διαπίστωσε ότι είχε ήδη εξοικονομήσει πάνω από 6.000 $.

Η αστυνομία του Fremont και του Spokane απέκτησαν επίσης οχήματα Tesla Model Y και τα μετέτρεψαν σε περιπολικά οχήματα. Ωστόσο, το Model 3 είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, γιατί είναι πιο οικονομικό.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid έπιασε φωτιά με τον οδηγό στο τιμόνι

Τώρα μαθαίνουμε ότι και το NYPD απέκτησε ένα νέο Tesla Model 3 και το μετέτρεψε σε περιπολικό όχημα. Το νέο ηλεκτρικό

όχημα του αστυνομικού τμήματος εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) ακολουθεί τα βήματα του αστυνομικού τμήματος του Hastings-on-Hudson, το οποίο απέκτησε πρόσφατα ένα Tesla Model Y για χρήση ως περιπολικό όχημα.

Το αστυνομικό τμήμα (Hastings-on-Hudson) δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους φορολογούμενους πολίτες που θεώρησαν την αγορά του premium Model Y ως σπατάλη χρημάτων.

Δείτε επίσης: Tesla: Παρουσίασε το νέο της υπερυπολογιστή για full self-driving AI

Ωστόσο, άλλα αστυνομικά τμήματα που χρησιμοποιούν ήδη οχήματα Tesla διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη τιμή αξίζει τον κόπο, αν υπολογίσει κανείς την εξοικονόμηση από τα καύσιμα.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Bargersville, το οποίο διαχειρίζεται στόλο οχημάτων Tesla Model 3, πιστεύει τώρα ότι θα υπάρχει απόσβεση μέσα σε 19 μήνες. Συντηρούν γενικά τα οχήματά τους για έξι χρόνια. Με βάση αυτό, υπολόγισαν ότι μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 20.000 $ ανά αυτοκίνητο με το Model 3.

Πηγή: Electrek