Το Google Pixel 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες, θα έχει εντυπωσιακές προδιαγραφές και πρόσθετη υποστήριξη λογισμικού.

Δείτε επίσης: Google Calendar: Θα παρακολουθήσετε το event virtually;

Ο leaker του FrontPageTech, Jon Prosser, έχει δώσει μια αναλυτική περιγραφή των πιθανών προδιαγραφών για τα επερχόμενα smartphone. Το Pixel 6 θα διαθέτει οθόνη AMOLED 6,4 ιντσών, κύριο αισθητήρα 50MP με κάμερα υπερύθρων 12MP, αποθήκευση 128/256 GB, μνήμη RAM 8 GB και μπαταρία 4614 mAh.

Η παραλλαγή “Pro” θα έχει ένα display bump έως 6,71 ίντσες, αν και προηγούμενες φήμες υπέθεταν ότι αυτό θα είναι ανάλυση QHD+ στα 120Hz, ενώ η μικρότερη έκδοση θα έχει ανάλυση FHD+ στα 120Hz. Το Pixel 6 “Pro” θα διαθέτει επίσης επιπλέον τηλεφακό 48MP, χώρο αποθήκευσης έως 256 GB και μνήμη RAM 12 GB. Η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερη στα 5.000 mAh.

Δείτε επίσης: Google: Νέα αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας για το Play Store

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Prosser ισχυρίζεται ότι το Pixel 6 θα λάβει πέντε χρόνια ενημερώσεις λογισμικού Android, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μέχρι στιγμής, η Samsung κατέχει το στέμμα για τη μεγαλύτερη υποστήριξη λογισμικού αφού ανακοίνωσε μια τετραετή υπόσχεση υποστήριξης σε πολλές από τις συσκευές

της. Τα εταιρικά τηλέφωνα υπόσχονται ήδη έως και πέντε χρόνια υποστήριξης λογισμικού.

Φυσικά, αυτή η πληροφορία πρέπει να ληφθεί υπόψιν με κάθε επιφύλαξη έως ότου ανακοινωθεί επίσημα από την Google, αλλά η ανακοίνωση υποστήριξης λογισμικού για πέντε έτη θα ήταν πραγματικά σημαντικό επίτευγμα και θα μπορούσε να ανεβάσει πάρα πολύ τις πωλήσεις των συσκευών Pixel της Google.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν μπορεί απαραίτητα να αναφέρεται σε πέντε χρόνια αναβαθμίσεων έκδοσης Android, αλλά σε πέντε χρόνια υποστήριξης λογισμικού μέσω ενημερώσεων ασφαλείας. Οι κατασκευαστές των καλύτερων Android τηλεφώνων τείνουν να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο όταν ανακοινώνουν τις υποσχέσεις για update.

Δείτε επίσης: Google: Καταργεί δημοφιλή Android apps που έκλεβαν Facebook credentials

Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για τις επίσημες ανακοινώσεις που πιθανότητα λέει ο Prosser ότι θα ανακοινωθούν οι συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com