Πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί digital wallets έως το 2025, σύμφωνα με νέα έρευνα. Νέα έκθεση που κυκλοφόρησε η πλατφόρμα πληρωμών για κινητά “Boku”, αναφέρει ότι ο αριθμός των digital wallets που ξεπερνούν περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσιες συναλλαγές, αναμένεται να αυξηθεί κατά 27% μεταξύ 2020 και 2025.

Στο τέλος του 2020, η έρευνα διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούνται 2,8 δισεκατομμύρια digital wallets, ένα προφανές όφελος για τους εμπόρους – ωστόσο ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 74%, φθάνοντας τα 4,8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2025.

Η Νοτιοανατολική Ασία, η Λατινική Αμερική, η Αφρική και η Μέση Ανατολή, είναι οι βασικές αγορές για την ανάπτυξη αυτών των wallets, με πολλούς καταναλωτές να προτιμούν τις ψηφιακές πληρωμές από τα μετρητά και τις κάρτες, θεωρώντας τις ως μια πιο βολική επιλογή.

Διαβάστε επίσης: Κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για hacking bitcoin wallets

Digital wallets: Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα τα χρησιμοποιεί έως το 2025, λέει έρευνα

Μόνο στη Νοτιοανατολική Ασία, η χρήση digital wallets αναμένεται να αυξηθεί κατά 311% μεταξύ 2020 και 2025. Στο μεταξύ, η Άπω Ανατολή και η Κίνα είναι η μεγαλύτερη περιοχή digital wallet στον κόσμο, απαριθμώντας 1,34 δισεκατομμύριο χρήστες το 2020.

Αντίθετα, η χρήση digital wallets ήταν λιγότερη στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όπου η χρήση τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 65% στην πρώτη και κατά 50% στη δεύτερη έως το 2025. Η πανδημία και η επιθυμία να χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά τα μετρητά, φαίνεται να οδηγούν στην αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών, σύμφωνα με την έρευνα.

Δείτε ακόμη: Bitcoin: Το Ελ Σαλβαδόρ το αποδέχεται ως νόμιμο νόμισμα

Digital wallets: Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα τα χρησιμοποιεί έως το 2025, λέει έρευνα

Ο Adam Lee, Διευθυντής Προϊόντων της Boku, δήλωσε τα εξής: «Ενώ τα digital wallets χρησιμοποιούνται σε παγκόσμια βάση, σήμερα βλέπουμε δύο διαφορετικούς τύπους χρήσης τους: Ο ένας είναι τα digital wallets που βασίζονται σε κάρτες, όπως το Apple Pay και το Google Pay, τα οποία παρέχουν έναν ευκολότερο τρόπο πληρωμής με κάρτες που έχουν ήδη οι άνθρωποι. Ο άλλος είναι τα digital wallets αποθηκευμένης αξίας, όπως τα AliPay και GrabPay, που επιτρέπουν στους καταναλωτές να συναλλάσσονται με ψηφιακά μετρητά και είναι δημοφιλή σε αναδυόμενες αγορές με ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς ηλεκτρονικού εμπορίου. Στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, όπου κυριαρχούν τα ψηφιακά πορτοφόλια που βασίζονται σε κάρτες, βλέπουμε τη βραδύτερη ανάπτυξη στην υιοθέτηση ψηφιακών πορτοφολιών, καθώς η τεχνολογία παρέχει απλώς αυξητικό όφελος.»

Πρόταση: Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Η έρευνα υπογραμμίζει ακόμη πώς η αυξανόμενη ελκυστικότητα των ψηφιακών πορτοφολιών θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη για τους εμπόρους, αρκεί να επενδύουν στη σωστή τεχνολογία για να επωφεληθούν από την ανάπτυξη.

Η ενημέρωση POS συστημάτων και άλλων επιχειρηματικών υποδομών είναι επομένως ζωτικής σημασίας, ώστε οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, παράλληλα με περισσότερo συμβατικά καταστήματα.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com