Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla αναβαθμίζει το δίκτυο Supercharger από 250 kW σε 300 kW μέγιστη χωρητικότητα, προκειμένου να επιτρέψει την ταχύτερη φόρτιση.

Δείτε επίσης: Tesla: Αυξάνει τις τιμές των Model S και Model X κατά 5.000 $

Η Tesla είναι από καιρό ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα ταχείας φόρτισης. Τα ηλεκτρικά της οχήματα θα φορτίζονταν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το εκτεταμένο δίκτυο της θα καθιστούσε πραγματικά βολικό το να σταματήσετε και να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα οδικό ταξίδι.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εισάγει ηλεκτρικά οχήματα που μπορούν τελικά να φορτίσουν έως και 350 kW, και αρκετά δίκτυα φόρτισης τρίτων άρχισαν να αναπτύσσουν σταθμούς με αυτή τη χωρητικότητα. Η Electrify America/Canada στη Βόρεια Αμερική είναι ένα τέτοιο δίκτυο.

Δείτε επίσης: Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης (NYPD): Αγόρασε Tesla Model 3 για περιπολικό

Πριν από χρόνια, η Tesla ανάφερε ότι κάτι θα ήταν σχεδόν παιχνιδάκι για την εταιρεία.

Αλλά όταν η Tesla λάνσαρε πραγματικά το Supercharger V3 τρία χρόνια αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την ισχύ ισχύος των σταθμών φόρτισης μόνο από 150 kW σε 250 kW.

Το γεγονός ότι τα οχήματα Tesla είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα EV μεγάλης εμβέλειας είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική σην γρήγορη φόρτιση.

Η Tesla, που δεν θέλει να χάνει καθόλου έδαφος δήλωσε ότι θα αυξήσει την ισχύ στους σταθμούς Supercharger.

Τώρα ο Musk επιβεβαίωσε τη μετάβαση από 250 kW σε 300 kW σε ένα νέο tweet που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί:

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Ο Musk δεν αποκάλυψε ποιο Tesla θα μπορούσε να λάβει αυτό το υψηλότερο power output, αν και τα νέα Model S και Model X, τα οποία είναι εξοπλισμένα με νέες μπαταρίες, είναι οι βασικοί ύποπτοι.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co