Παρά το γεγονός ότι το WhatsApp προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για συνομιλίες, αυτό δεν επεκτείνεται σε μηνύματα (και άλλα μέσα) που υποστηρίζονται στο Google Drive ή το iCloud. Αντ ‘αυτού, προστατεύονται μόνο με κρυπτογράφηση από τον server και οι αντίστοιχες υπηρεσίες cloud μπορούν να τις αποκρυπτογραφήσουν, αν χρειαστεί ποτέ. Εάν είστε άτομο που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ιδιωτική ζωή, τότε αυτό το νέο είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Καταγγελίες από Ενώσεις Καταναλωτών για την πολιτική απορρήτου του

Δείτε επίσης: WhatsApp: Ίσως επιτρέψει ένσταση όταν μπλοκάρεται ένας λογαριασμός

Πριν από λίγο καιρό, εντοπίστηκε ότι το WhatsApp δούλευε σε μια νέα λειτουργία για να σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας συνομιλίας σας με έναν κωδικό πρόσβασης. Η λειτουργία κυκλοφόρησε πρόσφατα για χρήστες beta πριν από λίγες ημέρες, αν και αποσύρθηκε σε επόμενη ενημέρωση.

Όπως αναφέρθηκε από το WABetaInfo, η λειτουργία κυκλοφόρησε ως μέρος της έκδοσης beta 2.21.15.5 του WhatsApp. Λειτούργησε απαιτώντας από εσάς να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης για κρυπτογράφηση μελλοντικών αντιγράφων ασφαλείας και είναι πάντα απαραίτητο να τοποθετείτε τον κωδικό πρόσβασης κατά την επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας. Ο κωδικός πρόσβασης είναι εντελώς ιδιωτικός και δεν κοινοποιείται σε καμία από τις υπηρεσίες, είτε πρόκειται για WhatsApp, Facebook, Google ή Apple. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα 64-ψήφιο κλειδί κρυπτογράφησης αντί για έναν κωδικό πρόσβασης.

Το κλειδί κρυπτογράφησης περιέχει μόνο αριθμητικά ψηφία και πεζά γράμματα μεταξύ a και f. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε το κλειδί κρυπτογράφησης με ασφάλεια, καθώς το WhatsApp δεν θα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις συζητήσεις σας εάν το χάσετε. Αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συνομιλίες σας και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε τοπικά αντίγραφα ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια όπου θέλετε.

Δείτε επίσης: WhatsApp beta για iOS: Αποκτά τα “εξαφανιζόμενα μηνύματα”

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η διάθεση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας συνομιλίας cloud έχει τεθεί προσωρινά σε παύση λόγω προβλημάτων σύνδεσης, αλλά ελπίζουμε ότι θα αρχίσει να κυκλοφορεί ξανά σύντομα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp από το Google Play, ώστε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία μόλις γίνει διαθέσιμη.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com