Πριν μερικές ημέρες, η Valve ανακοίνωσε επίσημα ότι το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα κυκλοφορήσει το νέο της φορητό gaming PC, Steam Deck.

Steam Deck: Γιατί η κονσόλα της Valve είναι πιο εντυπωσιακή απ’ ό,τι πιστεύαμε;

Αναλυτικότερα, η Valve υποστηρίζει ότι έχει δημιουργήσει την πιο δυνατή και πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά gaming handheld συσκευή.

Δείτε επίσης: Tencent: Σχεδιάζει να αγοράσει τη gaming εταιρεία Sumo Group

Η εταιρεία έδωσε μερικές λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του Steam Deck, αλλά φαίνεται τώρα ότι ενημέρωσε κάποια στοιχεία, για να αναφέρει σωστά τις πραγματικά εντυπωσιακές προδιαγραφές μνήμης του φορητού gaming computer. Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι το Steam Deck θα ήταν εξοπλισμένο με dual-channel RAM, ενώ τώρα η εταιρεία λέει ότι η νέα συσκευή θα έρθει με quad-channel 32-bit LPDDR5 με ταχύτητες έως και 5.500MT / s.

Η ταχύτητα που προσφέρει η Valve με τη νέα φορητή της κονσόλα, είναι η ίδια με αυτή που είχε ανακοινωθεί εξαρχής.

Ωστόσο, η αλλαγή από dual-channel LPDDR5 σε quad-channel 32-bit LPDDR5 είναι σημαντική, καθώς αυτό επιβεβαιώνει ότι το Steam Deck θα έχει τεράστιο bandwidth.

Το Memory bandwidth έχει ιδιαίτερη σημασία για μια gaming

συσκευή όπως το Steam Deck και αυτό σχετίζεται και με την επιλογή chip της Valve.

Το Steam Deck τροφοδοτείται από APU της AMD που περιέχει ταυτόχρονα CPU και GPU και ένα πράγμα που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ένα APU, είναι το memory bandwidth. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο η CPU όσο και η GPU μοιράζονται την πρόσβαση στο ίδιο memory pool, διπλασιάζοντας έτσι τις απαιτήσεις για το memory component.

Δείτε επίσης: MSI gaming laptops: Διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς

Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής με μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Παρόλο που είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετό memory bandwidth στα βασικά components, το “βάρος” μοιράζεται σε δύο dedicated memory pools – σήμερα, αυτή είναι συνήθως η μνήμη DDR4 για τη CPU και η μνήμη GDDR6 για την GPU.

Όσον αφορά σε άλλα χαρακτηριστικά, το Steam Deck διαθέτη οθόνη αφής 7 ιντσών. Για το χειρισμό υπάρχουν υψηλής ποιότητας thumbsticks στις δύο πλευρές, d-pad και τα τέσσερα βασικά πλήκτρα. Επιπλέον, στο μπροστινό μέρος υπάρχουν και δύο μικρά touchpads. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα κλασικά shoulder buttons και triggers.

Το Steam Deck διαθέτει επίσης ενσωματωμένα ηχεία, Bluetooth, onboard μπαταρία 40 watt που διαρκεί για αρκετές ώρες παιχνιδιού και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Xbox Cloud Gaming: Διαθέσιμο σε συσκευές iOS μέσω Safari

Το Steam Deck θα τρέχει το SteamOS, αλλά θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και Windows, καθώς θα έχει τις προδιαγραφές ενός mini PC.

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και μετά την αλλαγή σε σχέση με τη μνήμη, φαίνεται ότι το φορητό gaming computer της Valve θα είναι μια καταπληκτική συσκευή.

Πηγή: PC Gamer