Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν μετά από ένα βάναυσο sell-off, με το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο να σκαρφαλώνει πάνω από τα 31.000 $.

Δείτε επίσης: Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η μαζική εξόρυξη bitcoin θερμαίνει μια τοπική λίμνη

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 6,2% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 31.676 $ στις 10:40 π.μ. ET, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα ether και XRP ανέκαμψαν, αυξήθηκαν κατά 9% και 6% αντίστοιχα.

Την Τρίτη το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Πέφτει κάτω από τα $ 30.000-Σε “ελεύθερη πτώση” η crypto αγορά

Ο λόγος που προέκυψε αυτή η αύξηση δεν ήταν σαφής. Τα κρυπτονομίσματα υφίστανται συχνά σημαντικές μεταβολές τιμών. Το Bitcoin, για παράδειγμα, τον Απρίλιο έφτασε στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών (σχεδόν 65.000 $).

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Ασίας-Ειρηνικού στο cryptocurrency exchange Luno, δήλωσε ότι η κίνηση των τιμών της Τετάρτης ήταν πιθανώς ένα «dead cat bounce», όπου ένα asset ανακάμπτει για λίγο από μια παρατεταμένη πτώση πριν συνεχίσει να υποχωρεί.

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε πτωτική πορεία εν μέσω μιας αυξανόμενης καταστολής της βιομηχανίας από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin θα λάβει μια πολύ σημαντική ενημέρωση απορρήτου

Στην Κίνα, οι αρχές προσπάθησαν να εξαλείψουν το cryptomining, τη διαδικασία που επικυρώνει τις συναλλαγές και παράγει νέα νομίσματα. Η Binance, το μεγαλύτερο crypto exchange στον κόσμο, αντιμετωπίζει εντεινόμενη πίεση από ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com